Celeb

Pesti pletyka: visszavonul D. Nagy Lajos

Bors

Létrehozva: 2016.02.02.

Futótűzként terjedt el rockzenei körökben a hír, hogy visszavonul a Bikini frontembere, D. Nagy Lajos. A zenekar tagjait telefonon értük el.

Közel harmincöt évvel a megalakulásukat követően aggasztó hír terjed a Bikiniről. Rockberkekben hónapok óta beszélik, hogy a zenekar frontembere, D. Nagy Lajos abbahagyja az éneklést. Kétkedve fogadtuk a hírt, ugyanis a Bikini talán a legtöbbet koncertező zenekar, ráadásul ahol föllépnek, garantált a telt ház, ők azok, akik a sokezres koncerthelyeket is biztosan megtöltik.

Megpróbáltunk utána járni, igaz-e a hír. A zenekar honlapján a koncertek menüpontban csak négy időpontot láthatunk. Ráadásul csak két-két februári és márciusi időpont szerepel ott, pedig jól futó zenekaroknál már év elején tudni lehet a nyári kon­certekről. Hosszas telefonálgatás után sikerült elérnünk D. Nagy Lajost, aki ledöbbent.

– Micsoda? Nem hallottam még erről – mondta a Borsnak az énekes. – Lehet, hogy valakinek ez jó... Én nem hallottam róla. Decemberig le vannak kötve a turnék, meg nyári turnénk is van – tette hozzá, majd sietve bontotta a vonalat. Nála magabiztosabban nyilatkozott a folytatásról a Bikini legendás alapítója, Németh Alajos, vagy ahogyan az ország ismeri, Lojzi, aki éppen most jelentkezett szólólemezzel.

– Valaki csinál egy szólólemezt, és akkor már befejezik a közös munkát? – tette fel költői kérdését a zenész. – Le van szervezve a nyári turné, következő lemez készül, szó sincs arról, hogy a Bikini befejezné. Nekem jelent meg egy szólólemezem. Ez olyan kacsa, aminek nem szabad bedőlni. Én tudtam volna meg először, ha így lenne! 

Lojzi-szóló

Németh Alajos „Lojzi” negyven éve, még gyerekfejjel írta meg első dalát a Mini együttesben, amit több száz követett. 1982 óta határozza meg a Bikini világát. Itt volt az ideje, hogy egy szerzői lemezzel jelentkezzen.

– A Sóhajok lépcsőháza fő témája régóta bennem bujkált. Székely lányt vettem feleségül, a székelykeresztúri lakodalom olyan hatással volt rám, hogy úgy éreztem, meg kell zenésítenem. Egy dal őrzi az emlékét a lemezen, s még több másik szól Erdélyről – újságolta Németh Alajos.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek