Celeb

Sherlock Holmesról mintázták Dr. House-t

Bors

2015. október 10. szombat 22:30

Az egész világon közkedvelt Dr. House című sorozat csúcsra repítette a karaktert megformáló Hugh Laurie-t. Jó érzéke lehetett a szereplőválogatónak, mert kiderült, hogy a színész egy namíbiai hotel vécéjében készült videofelvételt küldött a meghallgatásra.

– Nem tehettem mást, ott voltak a legjobb fényviszonyok – magyarázkodott Laurie, aki gyakran emlegeti, hogy emiatt a szerep miatt sokszor volt lelkiismeret-furdalása. – Édesapám orvos volt, de én jóval többet kerestem, mint ő az emberek gyógyításával – sajnálkozott Hugh, de persze nem bánta meg, hogy belebújt a különc karakter bőrébe.

No, de nézzük meg, ki is ez a csodabogár!

Mint minden szériának, a Dr. House-nak is van háttértörténete. Kevesen tudják, hogy Gregory House karakterének a világ egyik legismertebb nyomozója, Sherlock Holmes az alapja, akit viszont egy hús-vér orvosról mintázott Sir Arthur Conan Doyle. Az ő neve Joseph Bell volt, aki – minő véletlen – diagnosztikával foglalkozott. Azt mindenki tudja, hogy Holmes a Baker Street 221/B-ben lakott, azt azonban kevesen, hogy House-nak is ugyanez a házszáma. A neveik is hasonlóak, hiszen mindkettő az otthonra asszociál. A tudománynak szentelték életüket, de egyikőjüknek sem könnyű, mivel a munkájukban elért eredményeken kívül semmilyen sikerélményük nincs. Napokig képesek fennmaradni, hogy megoldjanak egy-egy problémát, melyhez a logika és következtetés nélkülözhetetlen a mindennapjaikból, hiszen úgy vélik, minden okkal történik.

Míg House a „mindenki hazudik” jelmondatra esküszik, Sherlock a maga szórakoztatására hazudik, vagy éppen azért, hogy megoldjon egy esetet. A bot mindkettejük elhagyhatatlan társa. Gregorynál a fájdalom, Sherlocknál az elegancia miatt. De, ha már a kínt említettük, a drogok használata szintén lételemük, így stimulálják az agyukat... A nyomozó hegedül és újságot olvas, az orvos sorozatokat néz, bár szívesen játszik hangszeren is... Imádják sokkolni az embereket, éppen ezért csak egy-egy barátjuk van: Watson és Wilson. Az ő nevük csengése is hasonló, és mindketten orvosok.

Ha ez esetleg nem lenne elég: mindkét sorozatban szerepel Moriarty – ő Sherlock nagy ellensége, Gregoryt pedig ilyen nevű karakter sebesíti meg. És Adler? Holmes nagy szerelme, s ha emlékeznek, a Dr. House első évadának első részében Rebecca Adler az első páciens... 

További cikkek

ESÉLY

Kulcsár Edina babérjaira tör az új szépségkirálynő? Sarka Kata is hisz benne

Válás

Kényszerárverés alá került Erdélyi Mónika háza

Ez is érdekelhet

life.hu

Ultra ciki! Félrement Tóth Andi intim videója: "Utólag is elnézést!"

borsonline.hu

Zokogva nyilatkozott Babicsek Bernát édesanyja: „Mi akartuk eltemetni a fiunkat”

life.hu

Változás: a házorvosok csak a kiemelten veszélyeztetetteknek kérhetnek PCR vizsgálatot, a többieknek antigén tesztet kell végezniük Szlovéniában

magyarnemzet.hu

A Fradi szurkolói ölték ki a Fradi-szurkolót az Újpest bajnokából

kemma.hu

Rejtélyes rosszullétek az akkugyárban, rendőrökkel szembeszálló anya és rengeteg baleset – ez volt a hét

origo.hu

Hatalmas költekezésbe kezdhetnek idén a világ turistái

origo.hu

Amerikainak gondolt kolbásszal küzdött a vendégekért a Kádár-diktatúra furcsa gyorsétterme, a City Grill

life.hu

Borzalmas: Metró alá löktek egy nőt: a helyszínen életét vesztette

nemzetisport.hu

Ligue 1: Sergio Ramos első gólja, Lionel Messi visszatért

origo.hu

Több mint fél évszázad után derült ki, miért oszlott fel a Beatles