Celeb

Pécsi Ildikó: Elegünk van a mocskolódásból!

B. M.

2015. július 21. kedd 09:00

Ügyvédjén keresztül öntött tiszta vizet a pohárba Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos. A köztiszteletben álló házaspár nem tűri tovább, hogy jó hírüket fiuk válása miatt bemocskolják.

Pécsi Ildikó fiának, Csabának és feleségének, Pártos Csillának válása bejárta az egész sajtót: az elején még úgy tűnt, hogy megállapodnak a felek, és nem kerül sor egy hosszabb bírósági hercehurcára, ám végül hatalmas háború közepében találták magukat.

Csak néhány a szalagcímekből: „Pécsi Ildikóék lakásában szexmasszőrök dolgoztak”, „Pártos Csilla segélykiáltása: utcára tennék a fiamat”, „A vagyonról vitázik Pécsi Ildikó családja”.... Cikkek sorozata indult el, hol 150 millió forintos adótartozásról vagy arról írtak a lapok, hogy Pécsiék nem láthatják unokájukat, hol arról, hogy Pártos Csilla férje alig fizeti a gyerektartást. A lavina úgy elszabadult, hogy a Kossuth-díjas színésznő és olimpiai bajnok labdarúgó férje jó hírén esett csorba.

Az interneten hozzászólók többsége Pécsi Ildikót támadja, mondván szívtelen, aki bosszúból egyetlen unokáját és volt menyét utcára akarja tenni, és sajnálják Pártos Csillát, hogy több mint 20 éves házasság után nincstelenül kellene újjá építenie az életét.

Pécsi Ildikó családja közleményt juttatott el a Borshoz:

– A család mostantól nem nyilatkozik ezekben az ügyekben, megvárja a folyamatban lévő perekben a bírósági döntéseket, közben pedig folyamatosan vizsgáljuk azokat a lehetőségeket, hogy milyen módokon lehet kezelni és tisztázni két példaértékű ember több mint öt évtizedes becsületes munkájának és több millió embernek boldogságot és örömet nyújtó teljesítményének folyamatos, eltervezett bemocskolását – írják, és tételesen felsorolják, hol, milyen méltatlan támadás érte őket:

Az elmúlt hetek, hónapok alatt megjelent, minden alapot nélkülöző sajtóhírekre reagálva Pécsi Ildikó (Jászai Díjas, Érdemes, Kiváló Művész, a Magyar Köztársasági Érdemrend Közép kersztjének tulajdonosa, Gödöllő és Nyíregyháza város Díszpolgára, Kossuth Díjas, a Halhatatlanok Társulatának Örökös Tagja) színművésznő, valamint Szűcs Lajos (Mexikóváros Olimpiai Bajnoka, München Olimpiai Ezüstérmese, Világválogatott, az FTC Aranydiplomása, a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti keresztjének tulajdonosa, Gödöllő város Díszpolgára) labdarúgó és fiuk Szűcs Csaba az alábbi sajtónyilatkozatot teszi: A Pártos Csilla és fia által jelenleg is lakott II. kerületi sorházi lakás 1993. szeptemberében került a Szülők által megvásárlásra fiuk, Szűcs Csaba nevére, holtig tartó haszonélvezeti joguk mellett. Pártos Csilla és Szűcs Csaba 1995. októberében kötöttek házasságot. Az ingatlan visszaajándékozására 2012. márciusában került sor, családi döntéssel, Pártos Csilla tudtával.

Szűcs Csaba 2013. szeptember végén költözött el az ingatlanból azzal az ajánlattal, hogy gyermeke és Pártos Csilla 4 évig, a gyermek érettségi évének végéig lakják az ingatlant, a rezsi megfizetése mellett. A rezsi fizetését Pártos Csilla 2014. feb. 1.-től vállalta, de jelen napig több százezer forintnyi olyan hátralékot halmozott fel, amit a szolgáltatók Szűcs Csabától követelnek. Az ingatlanhoz tartozó havi közös költséget Pécsi Ildikó tulajdonosként kénytelen fizetni a mai napig Pártos Csilla helyett.

Szűcs Csaba fent említett, részletes ajánlatára a mai napig érdemi válasz nem érkezett, 2014. februárban hangzott el Pártos Csilla részéről csupán annyi, hogy ez „méltánytalan”. 

A gyermeket senki nem akarta, akarja kirakni a házból, a nagyszülők hiszik és remélik, hogy rendeződik viszonyuk unokájukkal.

Pártos Csillának nem kell „egy 17 éves gyereket teljesen egyedül eltartania”, Szűcs Csaba első pillanattól napi kapcsolatban van a Fiával, mindenben támogatja Őt, a lehetőségeihez mérten anyagilag is.

Szűcs Csabának nem volt semmiféle "külső" kapcsolata, nem hagyta el gyermekét és feleségét, Pártos Csilla nem ezért lett autoimmun beteg 2007 őszén. Nem szerethetett bele „presszója egyik pincérlányába” sem, mert a kávézót 2009. tavaszán nyitotta. Nem volt harmadik személy, egyszerűen elfáradt a házasságuk, ezt mindketten tudták már évek óta.

Pártos Csilla betegsége súlyos depressziója miatt alakult ki 2007-ben, a kialakulástól a következő hosszú évek fokozatos javulásáig Szűcs Csaba és szülei mindenben mellette álltak, Pártos Csilla ezt többször nyilatkozta és elismerte.

Pártos Csilla 2011 őszén megnyílt 203 nm-es jógatermének teljes kialakítási költségét, az üzemeltetéséhez szükséges cég alapításának minden költségét, a módszer levédetésének költségét, valamint a jógaoktatói diploma megszerzéséhez szükséges 2011. nyári 2 hónapos Los Angeles-i tanfolyam összes költségét Szűcs Csaba és szülei fizették. Szűcs Csaba fent említett ajánlata tartalmazta azt is, hogy minden anyagi igény nélkül Pártos Csilláé ez a befektetés is.

Nem cseréltek gazdát „gyanús körülmények” között ingatlanok, soha nem volt „8 lakás és 3 üzlethelyiség a VI. kerületben”, mint ahogy soha nem volt „budai luxusvilla” sem.

1997-ben Szűcs Csaba és szülei vásárolták a 6 nem lakás célú szerkezetkész belvárosi ingatlant, melyek az évek folyamán a bérlők felújítása után bérleti szerződéses konstrukcióban üzemeltek. Főként ebből az adózott jövedelemből tartotta el Szűcs Csaba a gyermekét és feleségét, különös tekintettel többek között a sajnálatos betegség hosszú éveiben.

Az ingatlanokra családi döntéssel szabad felhasználású devizahitel került felvételre a 2000-es évek közepén, valamint megvásárlásra került ugyanabban a társasházban még egy lakás is, szintén devizahitelből.

Az árfolyamok elszállásakor a megduplázódott törlesztőrészletek fizetéséhez forint hitel is felvételre került, valamint ebből kerültek kifizetésre az említett jóga költségek is.

Az elmúlt évtizedben minden törlesztést Szűcs Csaba és szülei fizettek, majd a fizetésképtelenséget megelőzendő az említett ingatlanok eladásával le is zárták a hiteleket, végtörlesztettek.

A hitelek lezárása miatti egyezséget a bank kérésének megfelelően Pártos Csilla is aláírta adóstársként 2014 októberében.

Az épület műemlék jellege miatt az ingatlanok eladása Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének és a Magyar Államot képviselő Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ - mint elővásárlási jogosultaknak - tudtával és hozzájárulásával történt, szó sincs „gyanúsan alacsony áron történt ingatlaneladás”-ról.

Pécsi Ildikónak sosem volt tulajdonában olyan ingatlan, amelyben „hosszú évekig szexmasszázsszalonként üzemelt”.

Szűcs Csaba tulajdonában volt az az ingatlan, amelyben másfél hónapig üzemelt egy „Masszázsház” nevű vállalkozás, érvényes bérleti szerződéssel, minden szükséges engedéllyel, a társasház tudtával és teljes körű hozzájárulásával.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Duplájára nőtt hirtelen egy óriási napfolt, kitörés érheti el a Földet

origo.hu

Megrázó képeken az oslói terrortámadás

borsonline.hu

Zokogva jelentkezett be Berki Mazsi: Hatalmas bejelentést tett – videó

mandiner.hu

Vallott az állítólagos kém – elmondta, mi volt az oroszok eredeti terve Ukrajnával

metropol.hu

Most érkezett: baleset történt a Nyugati téren

vg.hu

Hosszú sorok, késések és járattörlések az európai repülőtereken – ezt tegyük, ha velünk is megtörténik

mandiner.hu

Ál-Klicskó verte át Berlin polgármesterét

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. június 26.: A Bika megbocsát, a Mérleg szerelmes hangulatban lesz

life.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

borsonline.hu

Már a szomszédban van: Koleraveszély miatt adtak ki figyelmeztetést

borsonline.hu

Rossz hírt közölt a NASA, hatalmas aszteroida száguld a Föld felé

borsonline.hu

Riasztást adtak ki: Kegyetlen, ami az ország felé közelít

További cikkek

Vlog

Zokogva jelentkezett be Berki Mazsi: Hatalmas bejelentést tett – videó

Botrány

Hatalmas botrány, a királyi család kiutálta Meghant