Celeb

Guiness-rekord: ötven órán át gyúrt Pongó!

GYLF

2015. május 12. kedd 09:00

Hallucinációk gyötörték az utolsó órákban, de Pongónak sikerült rekordot felállítania: ötven órán át edzett, még ha a teste tönkre is ment.

A világ testépítői Komlóra figyeltek a múlt hétvégén. A baranyai kisvárosban valami olyan történt, amire eddig még nem volt példa a történelemben: a BigBrother egykori fenegyereke, Pongó lélegzetelállító Guinness-rekordot állított fel – ötven órán át építette a testét anélkül, hogy lefeküdt volna.

– Mielőtt beköltöztem a BB-be, tíz éven át dolgoztam egy edzés- és rekreációs módszeren. Ezt követően újabb tíz évet, és ezzel a rekorddal is akartam bizonyítani, hogy húsz év munkájának van gyümölcse – mondta a Borsnak Pongó, majd a hétvégéjét is felelevenítette.

– Az első huszonnégy óra elrepült. Aztán szép csendben peregtek a továbbiak is. Óránként öt perc szünetet tarthattam, ezalatt ehettem, mehettem mosdóba, zuhanyozhattam. Kilencvenkét kilósan kezdtem a rekordot, tíz óra elmúlva már majdnem kilencvennégy voltam. Aztán jött, amire nem lehetett készülni.

Pongó a negyvenharmadik óra elteltével egy „másik bolygóra” költözött. Tudata beszűkült, a helyszínen szurkolókból szinte semmit nem érzékelt.

– „Halálhörgés, siralom” – az utolsó hét óra így írható le. Mindenfelé koboldokat láttam szaladgálni, Pataky Attila is felbukkant, és a fejemben már akkor Kis Grófo slágere szólt, amikor nem ment a zene. Ekkortól már enni sem tudtam, sőt sokkal kevesebbet nyomtam a mérlegen, mint a rekord megkezdése előtt. Lógott rajtam a bőr, úgy néztem ki, mint egy kínai shar pei kutya. Hiába szóltak hozzám, nem voltam jelen. Csak a testem dolgozott, a tízkilós súlyzóval másodpercenként kettőt emeltem. Percenként jöttek a holtpontok, csak az tartotta bennem a lelket, hogy facebookos üzeneteket mutattak nekem a szervezők – mondta Pongó.

Hollandia, Új-Zéland, Afrika, és a világ számos tájáról érkeztek a biztató szavak és döbbent megjegyzések. Pongó sokak szerint földöntúlit tett.

– Arra már nem nagyon emlékszem, hogyan lett vége. Sem tortára, sem ünneplésre. Hazavittek, hogy hatalmas bulin ünnepeljünk, de egy sötét lyukban ültem. Elaludtam. Ezek után pedig ki merem jelenteni, a „találmányom”, az interdimenzionális edzésmódszer forradalmasíthatja a testépítést, a sportsérülések gyógyítását – mondta örömittasan Pongó.

További cikkek

Gyász

Romlik az állapota, gyászol Sas József özvegye

Tűz

Horváth Gréta felgyújtotta Meggyes Dávid ruháit

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

metropol.hu

A kutatók is elsápadtak attól, ami az Antarktisz jege alól előkerült

origo.hu

Váratlanul meghalt a fiatal magyar énekesnő

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

vg.hu

Túlkínálat miatt lehet jó befektetés az ingatlan

vg.hu

Oltásra kötelezik a 18 év felettieket a szomszédunkban

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

origo.hu

Ezzel a góllal nyert a magyar kézilabda-válogatott Portugália ellen - videó