Celeb

Varga Viktor: Azt hittem, elkapnak - videó

D. Á., T. G. , T. T.

Létrehozva: 2015.04.16.

Varga Viktort az sem érdekli, ha feljelentik, szerinte nem követett el semmi rosszat.

Közfelháborodást keltett, hogy Varga Viktor a párizsi Louvre-ban átverekedte magát a kordonokon, majd felugrott Leonardo da Vinci világhírű festménye, a Mona Lisa előtti „pódiumra”, hogy csókot leheljen a kép előtti plexire. Mindezt videóra vette és kitette az internetre. Úgy tűnik, az akció csak a magyaroknál verte ki a biztosítékot, mert a franciák el sem kapták az énekest, az őrök hagyták, hogy nyugodtan kisétáljon az épületből. Ezen még maga az akcióhős is meglepődött.

– Ha utólag feljelentenek, jelentsenek, nem félek semmitől! Rengeteg pénzt vittem ki magammal, mert arra számítottam, hogy bajba kerülök. Nem egyeztettem ügyvédekkel, mert szerintem nem történt bűncselekmény, csak megnyaltam egy plexit – véli az énekes.

Viktor exkedvesét, Cinthya Dictatort nem lepte meg az akció.

– Régebben terveztük, hogy felszögeljük a képeinket a hazai múzeumokban. Ezt az ötletet átalakította, és hűen az egyéniségéhez, felhívta magára a figyelmet. Szíve joga, és Mona Lisa egyébként is nyugodtabb természet, mint én. Áldásom rájuk – mosolyodott el Cinti.

Nálunk ez rongálás

Magyarországon nem úszta volna meg ennyivel Varga Viktor – állítja egy muzeológus. – Aki jegyet vált egy múzeumba, vállalja, hogy betartja az intézmény szabályait. Egy műalkotás nem véletlenül van elkerítve, abba a térbe belépni tilos, rongálásnak minősül. Nálunk ilyen esetben a teremőrök hívják a biztonságiakat, akik kivezetik a látogatót és hivatalból rendőrségi feljelentést tesznek, aminek pénzbüntetés a vége – mondta a szakember, aki szerint Viktor kaphatott volna engedélyt a performance-ra.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek