Celeb

Szulák Andrea odafigyel a gyerekek lelkére

Bors

Létrehozva: 2015.04.23.

Az ének iskolája nem tipikus tehetségkutató, hiszen a műfaja is tehetséggondozó, és hétről hétre tehetséges énekespalánták mutatkoznak meg benne.

A színpadi megjelenés közönség előtt, és a teljesítménykényszer azonban így is nagy terhet ró a növendékekre. Ezért van szükség arra, hogy amennyiben kell, szakember, vagyis pszichológus is foglalkozzon a kicsikkel. Szulák Andi szerint egy jó pszichológus még a felnőtt művészek esetében is hasznos lehet.

– Nagyon erős és stabil személyiség kell ahhoz, hogy a sikert vagy éppen a sikertelenséget fel tudja dolgozni, ez gyerekeknek még nehezebb lehet. A mi tanári feladatunknak is jelentős része a lelki felkészítés. Sokat foglalkozunk azzal is, hogy mi van, ha valami mégsem úgy sül el, ahogy szerette volna a tanuló, ugyanis fontos, hogy ilyenkor ne csalódottságot és keserűséget érezzen – magyarázta Szulák Andrea, aki azt is elárulta, a pszichológus segít az izgulás és a rossz beidegződések leküzdésében is. A szakember a népszerűség velejáróira is felkészíti a kicsiket.

– Ez egy Facebook-nemzedék, pontosan tudják, hogy a közösségi oldalakon minden azonnal elterjed, sok szorongásuk is van emiatt, de megtanulják kezelni – folytatta a tanárnő.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek