Celeb

A botrány kedvéért smárolt Mona Lisával Varga Viktor

D. Á.

Létrehozva: 2015.04.15.

Így akarok híres lenni – mondta a Borsnak az énekes, miután letámadta Leonardo da Vinci felbecsülhetetlen értékű képét.

Ilyen nincs, és mégis van! Varga Viktor csak azért utazott Párizsba, hogy botrányt okozzon a Louvre-ban, ahol Leonardo da Vinci világhírű festménye, a Mona Lisa látható. Az énekest még az sem érdekelte, hogy a múzeum tele van biztonsági őrökkel, csak a festményre hárman vigyáznak, a látogatók minden mozdulatát pedig kamerák pásztázzák. Mégsem tudták megállítani az újdonsült botrányhőst, aki olyat tett, amit még soha senki. Kilépett a tömegből, átjutott a kordonon, majd a következő fakordon segítségével felugrott a festményhez, és megcsókolta Mona Lisát a vitrinen keresztül. Ráadásul Viktor mindent videóra vett, még azt is, ahogy az őrök próbálták eltávolítani.

– Egyszer poénból azt mondtam, hogy megcsókolom Mona Lisát. Gondoltam, miért ne?! Megterveztem az utamat, kitaláltam mindent, majd megcsináltam. Nem érdekelt a következmény. Flottul levezettem fejben az egészet, rengeteg verzióm volt. Énekeltem, majd a tömegből váratlanul kifutottam és felugrottam a festmény előtti pódiumra. A sok turista teljesen lefagyott, nem tudtak napirendre térni. A biztonsági őrök pedig azt sem tudták, mit csináljanak, lemerevedtek. Volt nálam egy másik kabát, sapka, az akció után kiengedtem a hajamat és kiosontam. Nem gondoltam volna, hogy büntetlenül megúszom. Azt meg végképp nem, hogy később egy őr mellett sétálok el – számolt be nevetve adrenalinélményéről Viktor, aki büszke arra, hogy a világon egyedülálló botrányt kavart. És hogy mi volt ezzel a célja? A hírnév.

– Szeretnék külföldön is befutni, és ez az akció kapóra jött, mert biztos vagyok benne, hogy a videóm bejárja a világot, és legalább látnak benne énekelni. Egyébként vérciki, hogy egy ilyet simán meg lehet tenni.

Nos, a világkarrier még várat magára, bár a videót a YouTube-on már több mint 10000-en látták. A hozzászólók sem dicsérik Viktort, a fórumozóktól a legenyhébb kifejezés talán a „beteg dolog”.

195 milliárd forint a biztosítási értéke

Minden idők egyik leghíresebb festménye Leonardo da Vinci Mona Lisája, amelyet 1503–1504-ben kezdett el festeni, és röviddel a halála előtt, 1519-ben fejezett be. A képet a Louvre egyik alkalmazottja 1911-ben ellopta, és visszajuttatta Olaszországba, majd el akarta adni. A párizsi Louvre-ban évente hatmillióan nézik meg, 1962-ben pedig hatvankétmillió fontra biztosították, ami mai értéken nagyjából 477 millió fontnak, vagyis körülbelül 195 milliárd forintnak felel meg.

Kapcsolódó jegyzetünket ide kattintva olvashatja!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek