Celeb

Psota Irén az életével játszik

kbv

Létrehozva: 2015.01.04.

Még az olyan barátaira sem hallgat a 86 éves Psota Irén, mint Törőcsik Mari. A színésznő nem hagyta, hogy rosszulléte után elvigyék a mentők.

Barátai szerint Psota Irén makacssága ezúttal életveszélyes. A 86 éves színésznő ugyanis olyan önfejű, hogy nem hajlandó elfogadni az orvosi segítséget, sőt, a szívinfarktusa utáni javallatokat sem tartja be. A cigarettáról például nem sikerült lemondania. Szilveszter éjjelén pedig olyan rosszul lett, hogy mentőt kellett hívni hozzá.

A Bors információi szerint Psota fulladt, gyengének és erőtlennek érezte magát, szédült, a szívinfarktushoz hasonló tüneteket produkált. Bár állapota indokolta volna, nem akart kórházba menni. Pályatársai elmondták, karácsony előtt még semmi nem utalt az újabb rosszullétre.

– Ünnepek előtt találkoztunk, akkor még nagyon jól volt – mondta Szerednyei Béla. Szavait megerősíti, hogy Psota karácsony előtt még egy videóban üzent is rajongóinak. A felvételen, amit Farkas Gábor Gábriellel közösen készített, jókedélyűnek, vidámnak tűnt. Sminkelni valószínűleg nem akart, ezért egy hatalmas napszemüvegben mondta el jókívánságait a fotelban ülve. A cigaretta ekkor sem maradhatott el a Nemzet Színészének kezéből.

Pedig tavaszi szívinfarktusa után orvosai szigorúan utasították: mondjon le káros szenvedélyéről. Ám makacssága ebben is megmutatkozik, mint ahogy abban is, hogy bár állapota indokolná, nem fogad el orvosi segítséget. Jobban érzi magát budai otthonában.

– Nagyon szeretjük egymást, éppen ezért végtelenül sajnálom, hogy nem hallgat az orvosokra. A barátai, én sem tudok rá hatni, hogy bemenjen a kórházba – mondta lapunknak Törőcsik Mari, aki akkor is látogatta a kórházban Psotát, amikor tavaly márciusi szívinfarktusa után kezelték, most pedig nagyon aggódik kedves barátnőjéért, akihez több évtizedes kapcsolat fűzi.

Üzent a rajongóknak a színésznő

Mint ahogy karácsonyi üzenetét Farkas Gábor Gábriel segítségével közvetítette, most is így üzent Psota Irén az érte aggódóknak. Gábriel közleményben tudatta, a művésznő jól van.

– Irénnél valóban kint voltak szilveszterkor a mentők, és el is látták. Most pihenésre van szüksége. Kérem, tiszteljük meg a művésznőt azzal, hogy nyugodt körülményeket teremtünk számára. Nagyon jólesik neki 
a felé irányuló szeretet, érdeklődés és üzeni: köszönöm, jól vagyok. Csak múló rosszullét volt, egy kis meghűlés. Irén nem szereti ezeket a hideg hónapokat, nagyon várja a tavaszt, hogy kisüssön a nap. Boldog új évet kíván mindenkinek! – írta Gábriel.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek