Celeb

Gyorsított eljárásban ítélik el L. L. Juniort

M. S.

2015. január 15. csütörtök 04:10

Ittas járművezetés vétségével gyanúsította meg a rendőrség a decemberben balesetet okozó L. L. Juniort – tudta meg a Bors.

Eddig ismeretlen tettes ellen folyt eljárás, immáron azonban hivatalosan is L. L. Juniort gyanúsítják a tavaly december 20-i baleset ügyében.

– A X. Kerületi Rendőrkapitányság ittas járművezetés vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást a 34 éves L. László Csaba budapesti lakos ellen. Az üggyel kapcsolatban további tájékoztatást nem áll módunkban adni – közölte lapunkkal a BRFK sajtóosztálya.

Ismeretes: a rapper egy kisbusszal ütközött a Kőbányai úton, a balesetben Junior könnyű sérüléseket szenvedett, a másik sofőr nem sérült meg. Az énekes a Borsnak elismerte, hogy pálinkát és bort fogyasztott, mielőtt a volánhoz ült. A közlekedési jogra specializálódott Dr. Székely Ügyvédi Iroda vezetője, dr. Székely Andrea lapunknak elmondta: az ittas járművezetés vétsége bűncselekmény, maximum 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

– Többnyire azonban 100-200 ezer forintos pénzbírság és a jogosítvány bevonása a szankció. Az ilyen ügyekben az iratismertetéskor rabosítani szokták a gyanúsítottat, ujjlenyomatot nem vesznek, de fényképfelvétel készül róla. Az ittas vezetőkkel szemben általában gyorsított eljárásban, egyetlen bírósági tárgyalás után ítélkeznek. Az ittas vezetés vétsége tényállás azt feltételezi, hogy a sofőr véralkoholszintje meghaladta a 0,5 ezreléket. Ez a mérték abszolút személyfüggő, a véralkoholszintet befolyásolja a sofőr súlya, szervezete alkohollebontó képessége és az is, hogy az alkoholfogyasztás előtt mikor evett utoljára – tette hozzá a jogász.

A szakirodalom szerint 0,5 ezrelékes véralkoholszint esetén a reakciókészség egyértelműen csökken, kiváltképp, ami a piros jelzéseket illeti, és nő az általános rizikóvállalás.

Ki érti ezt?

Tegnap L. L. Juniort nem, csak menedzserét sikerült telefonon elérnünk, aki elsőre kijelentette, nem történt meg a gyanúsítás, mert ő nem tud róla, majd mikor kértük, hogy hívja fel Juniort és tájékozódjon, a következő választ kaptuk:

– Semmi nem történt a baleset óta. Junior hivatalos papírt még nem kapott a meggyanúsításáról – üzente menedzserén, Lakatos Róberten keresztül L. L. Junior, aki ezek szerint a Bors munkatársától értesült a gyanúsítás tényéről.

Mint elsőként a Bors megírta, a rapper december 20-án hajnalban okozott balesetet, ittasan egy kisbusszal ütközött Kőbányán. Mikor fél nap elteltével, egy balatonfüredi fellépésén kérdeztük a baleset körülményeiről, azt mondta, nem is emlékszik, hogy balesetet szenvedett volna, majd másnapra megjavult a memóriája.
Ekkor derült ki, hogy Junior gyermeke anyjával, Csillával borozott és pálinkázott előző este, majd azért ült az autóba hajnalban, hogy kruppos kisfiának gyógyszerért rohanjon. Azt hitte, már kijózanodott.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15176316_auto_resized.jpg
origo.hu

Műsorváltozás lesz ma este és holnap több magyar tévécsatornán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9025_resized.jpg?avcount=1664792708
origo.hu

Putyinék üzentek a gázhelyzettel kapcsolatban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15177496_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hatalmas fordulatot vesz az időjárás: erre biztosan senki sem számított

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15178166_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ha atomhoz nyúl Putyin, az Egyesült Államok megsemmisítő csapással válaszol – véli a volt CIA-igazgató

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15177268_auto_resized.jpg
metropol.hu

„Átvágta a nyaki ütőerét, átszúrta a tüdejét” – megszólalt a megkéselt fitneszmodell édesanyja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9023_resized.jpg?avcount=1664792708
mandiner.hu

Putyinnak több dublőre is van – állítja az ukrán kémfőnök

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/9029_resized.jpg?avcount=1664792708
origo.hu

Vállalkozónők figyelem, ősszel ismét indul Dobbantó tréning!(x)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8975_resized.jpg?avcount=1664792708
metropol.hu

Téged is lázba hoznak a LEGO® -s fejtörők? Akkor eljött a Te időd!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15175156_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Pánik: egyre többekre hoz frászt ez a házakba is bemászó állat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15176608_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ki volt készítve a kés és a balta„ - Férje előre kitervelte, hogy megöli a nyírteleki fitneszmodellt

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/xUHlUh9lpJno8w_8RkpF3b_qV6hWNWKdhHYaxQ1m7ZE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzAyNWJiODNkOGNiODQwODRhZmRmNWIwNTEwNWY5MTk5.jpg
Botrányhős

Mi történt Tóth Andival? Meglepő változás az énekesnő életében

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/P_L7VykO50MlxHCR--mqKPv6jXMHMhyjxzfMPkBefoA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNlYTJjNGU2MDM2ZDQwMDJhYmFhNTJiNzc4YmNmNWI2.jpg
GYÁSZ

Gyász: Hajnalban hunyt el a Kossuth-díjas zenész