Celeb

Ki gondolta? Kovács Lázár gyógyvízzel főz

Bors

Létrehozva: 2014.11.08.

Gyógyvizet prédikál Kovács Lázár. Az egyik pesti fürdő menüjét összeállító chef egyedül­álló ötlettel rukkolt elő: a Janus forrás vizével főz.

Gasztronómiai vezetőjének kérte fel a Rudas fürdő étterme Kovács Lázárt, és ő örömmel mondott igent, ugyanis szabad kezet kapott a konyhában. A szakács elengedte fantáziáját, aminek török-magyar „fúziós” ételek lettek az eredményei, ráadásul főzéskor a Janus forrás vizét használja fel.

– Európában nem volt még arra példa, hogy gyógyvízből készüljön egy étel. Mindenképpen egyedi konyhát sze­rettem volna, olyat, amely ugyanolyan különleges, mint maga a fürdő. Az itt található forrás vizét használjuk, a levesek alapját is az adja. Sőt még a limonádé is gyógyvízből áll. A csapatommal apait-anyait beleadtunk a munkába, mire összeállítottunk mindent, hiszen a török-magyar menüsor nem nevezhető hétköznapinak. Azt szoktam mondani, hogy általunk a gyógyvíz nemcsak kívülről, de belülről is jótékonyan hat a vendégekre – mesélte Lázár Chef, aki rengeteg pozitív visszajelzést kapott.

– Igazi kihívás volt ez a feladat, de az eddigi tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy megfeleltünk a csapatommal. Megtisztelő forrásvízzel dolgozni, hálásak lehetünk a természetnek, hogy ilyen csodás lehetőségeket adott nekünk. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek