Gyógyvizet prédikál Kovács Lázár. Az egyik pesti fürdő menüjét összeállító chef egyedülálló ötlettel rukkolt elő: a Janus forrás vizével főz.
Gasztronómiai vezetőjének kérte fel a Rudas fürdő étterme Kovács Lázárt, és ő örömmel mondott igent, ugyanis szabad kezet kapott a konyhában. A szakács elengedte fantáziáját, aminek török-magyar „fúziós” ételek lettek az eredményei, ráadásul főzéskor a Janus forrás vizét használja fel.
– Európában nem volt még arra példa, hogy gyógyvízből készüljön egy étel. Mindenképpen egyedi konyhát szerettem volna, olyat, amely ugyanolyan különleges, mint maga a fürdő. Az itt található forrás vizét használjuk, a levesek alapját is az adja. Sőt még a limonádé is gyógyvízből áll. A csapatommal apait-anyait beleadtunk a munkába, mire összeállítottunk mindent, hiszen a török-magyar menüsor nem nevezhető hétköznapinak. Azt szoktam mondani, hogy általunk a gyógyvíz nemcsak kívülről, de belülről is jótékonyan hat a vendégekre – mesélte Lázár Chef, aki rengeteg pozitív visszajelzést kapott.
– Igazi kihívás volt ez a feladat, de az eddigi tapasztalatok alapján elmondhatom, hogy megfeleltünk a csapatommal. Megtisztelő forrásvízzel dolgozni, hálásak lehetünk a természetnek, hogy ilyen csodás lehetőségeket adott nekünk.