Celeb

Lukács Sándor hetvenhez közel is érzi a fiatalos erőt

Bors

Létrehozva: 2014.10.07.

Lukács Sándor 67 évesen is fiatalokat megszégyenítő lendülettel dolgozik a Vígszínházban: ebben a szezonban összesen kilenc darabban játszik. A Bors utánajárt, mi a titka a legendás színész fittségének.

Élete egyik meghatározó szerepére készül Lukács Sándor. A színészlegenda korát meghazudtoló energiával kezdte meg a híres orosz író, Mihail Bulgakov Mester és Margarita című regénye színpadi változatának próbáit, és a több mint két hónapja zajló gyakorlás szinte meg sem látszik rajta. Lukács a Borsnak elárulta: a fiatal generációtól tanulja a lendületet.

– A Vígszínház egész társulata szinte csak fiatalokból áll, többek közt már csak Tahi Tóth Lacival képviselünk egy másik korosztályt – mosolyodott el a színészlegenda. – Közhely, de nálam valóban működik, hogy a temperamentum, az indulat és a kreativitás nem korfüggő, sőt. Amellett, hogy odafigyelek az egészségemre, rendszeresen teniszezek, és ami a legfontosabb: a fiatalokkal szinte baráti viszonyban vagyunk, tegeződünk, és, ha úgy adódik, próba után leülünk egy jót beszélgetni – magyarázta Lukács, akinek a több száz előadás és színpadi szereplés ellenére is nagy kihívást jelent Woland, a mágia professzora szerepébe bújni.

– Életem nagy ajándékának tartom ezt a szerepet, hisz ebben a filozófia és a cselekvés összekapcsolódik, és minden pillanata izgalmas. Woland maga az ördög, ám a darabban az ő jelleme és törekvései szinte pozitívak. Nagyon érdekes, összetett, furcsa személyiség és ebből adódóan a karakter megformálása is komoly felkészülést igényel – mondta a művész, akinek felesége és fia, Máté most is, mint minden alkalommal ott lesz a premieren.

– A bemutató után mindig kikérem Mari és Máté véleményét, akik értenek is a színházhoz, így őszinte, szakmai kritikát hallhatok tőlük, ami szerencsére leggyakrabban pozitív kicsengésű – mosolyodott el a színész.

 

Sör mellett tanít

Lukács Sándort összesen háromszor kérték fel, hogy tudását a Színművészeti Egyetem hallgatóinak is adja át. Ám a művész nem fogadta el az ajánlatot: – Nem vagyok egy pedagógus alkat, és ezt tudom magamról. Többet tudok átadni a gyerekeknek a tapasztalataimból és az élményeimből egy sör mellett, mintha a katedrára állnék – fogalmazott Lukács Sándor.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek