Celeb

Tragikus: öngyilkosságot kísérelt meg a Nox sztárja

Brunner Mónika

2014. július 19. szombat 08:15

Az ünnepelt táncos lába alól kicsúszott a talaj a zenekar feloszlása után. Végső elke­seredésében gyógyszerekkel tömte tele magát. Ha elvált felesége véletlenül nem megy fel a lakásba, már nem élne.

A NOX feloszlásával Nagy Tamás élete egy pillanat alatt száznyolcvan fokos fordulatot vett. Az addig biztos családi, anyagi hátterû, ünnepelt táncos lába alól kicsúszott a talaj.

– Úgy érkezett a lavina, hogy egy perc alatt elsodort. A NOX idején százezer ember előtt is gond nélkül léptem fel, aztán a semmiből jött egy olyan pánikroham, hogy az utcára sem mertem kimenni gyógyszerek nélkül, amelyekre nagyon hamar rá is szoktam – emlékezett Nagy Tamás a NOX feloszlása utáni szörnyű időszak­ra, az összeomlására.

Ő volt a csapat koreográfusa és énekese, ünnepelt híresség, háromgyermekes családapa, aki Péter Szabó Szilviával és a táncosokkal együtt hazánkat képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, majd minden átmenet nélkül ott állt munka nélkül, anyagi problémákkal, devizahitelekkel. A pánikrohamai miatt gyógyszerfüggő lett, s azzal is szembesülnie kellett, hogy felesége elhidegült tőle, és beadta a válókeresetet. Ez volt a mélypont.

– Csak kevesen tudják, hogy tavaly öngyilkosságot kíséreltem meg. Akkor még nem költöztem el otthonról, és a volt feleségemnek köszönhetem az életemet, aki valamiért visszajött a lakásba, és azt látta, hogy ott fekszem öntudatlanul. Az utolsó képem az, hogy egymás után veszem be a gyógyszereimet. A következő pedig az, hogy kinyitom a szemem a toxikológiai osztályon, és dr. Zacher Gábor ül az ágyam mellett – emlékezett Tamás.

– Amikor kijöttem a kórházból, a szeretteim úgy leszidtak, hogy alig mertem a szemükbe nézni. Az volt az a pont, amikor azt mondtam: attól függetlenül, hogy padlóra kerültem, nem zárhatom be a kaput magam mögött. Harminckilenc éves vagyok, van három gyermekem, akikért felelősséggel tartozom, és van egy életem. Most kezdek kijönni a sokkból, az öngyilkossági kísérlet után egy év kellett, hogy összeszedjem magam.

Nagy Tamás úgy érzi, most már jó irányba halad az élete. A nagy családi házat otthagyta a gyermekeinek és volt feleségének, akivel normalizálódott a viszonya.

– Fele-fele arányban fizetjük a devizahitelt, én pedig egy bőrönddel jöttem el otthonról. Az a ház egyszer a gye­rekeimé lesz, őket nem akartam onnan kiszakítani csak azért, hogy kifizessük a tartozásainkat. Most alig várom, hogy egy hetet együtt töltsünk a gyerekekkel, ez lesz az első olyan nyári szünet, amikor egész idő alatt az apjukkal lehetnek. A feleségemmel közös megegyezéssel váltunk el, elrendeztünk mindent, én pedig úgy érzem, most már készen állok egy új, komoly kapcsolatra – tette hozzá.

A NOX együttes egykori frontemberének szerencsére az utóbbi időben végre ismét beindult a karrierje, szeptembertől általános iskolásoknak tanít majd néptáncot, dolgozik a Csárdáskirálynő című operettben és édesanyákat oktat az általa kifejlesztett NOX-táncra.

Búcsúkoncertről álmodik

Nagy Tamás egyelőre semmi esélyt nem lát arra, hogy újra összeálljon a NOX. Rácz Lászlónak, a zenekar volt menedzserének ez ellen állítólag semmi kifogása, de Péter Szabó Szilvia nemet mondott. Mint ismert, az énekesnő annak idején azért hagyta itt Magyarországot és ment felejteni Ausztráliába, mert tönkrement a kapcsolata a házas Rácz Lászlóval.

– Ha újra összeállnánk, lehet, hogy olyan sebeket tépnénk fel, amelyeket jobb nem bolygatni. Mi egy nagy család voltunk, a NOX hetven famíliát tartott el, és a mai napig úgy gondolom, hogy a közönség, amely tíz évig kitartott mellettünk, megérdemelne egy búcsúkoncertet, mert az sajnos elmaradt – szomorkodott Tamás, aki azt mondja, a hírekkel ellentétben nem romlott meg a kapcsolata zenésztársaival, Péter Szabó Szilviával – bár szinte testvéri viszonyuk volt – elfoglaltságaik miatt távolodtak el egymástól.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15152059_auto_resized.jpg
origo.hu

A fodrászok rémálma lesz a mai időjárás

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8881_resized.jpg?avcount=1664280909
origo.hu

A pékségekben már sötétben kell megvásárolni a kenyeret

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15152478_auto_resized.jpg
life.hu

Kórházba került a magyar színész, de semmit nem tudni az állapotáról: a barátai aggódnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15152360_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Fodor Gábor: Orwelli, szélsőbalos őrjöngés zajlik a világban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15151128_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

9 filléres főzelék hó végére, aminek nem tud ellenállni a család

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15149208_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Brutális baleset történt: két rendőr az életéért küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8876_resized.jpg?avcount=1664280909
origo.hu

Ilyen lesz Kulcsár Edina és G.w.M. esküvője – Minden is lesz a lagziban!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15152352_auto_resized.jpg
travelo.hu

Tarts velünk! Ezeken az olasz tájakon a leglátványosabbak az ősz kirobbanó színei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15153943_auto_resized.jpg
borsonline.hu

4 gyerek maradt árván: 48 óra alatt elvesztették az édesanyjukat és az édesapjukat is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15153731_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megrázó képek érkeztek a sülysápi halálos baleset helyszínéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15152753_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokkot kaptak a szülők, borzalmas, amit a házi feladatban kértek gyermekeiktől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/8879_resized.jpg?avcount=1664280909
origo.hu

Így látják a fenntarthatóságot a magyar kisvállalkozások

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/09/r5gtrEf66E3OEp8JoKTKLg0FBK53SxttWzJPHGnicHw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QxM2I1M2I0OWExODRiOGFiYjI3Y2Y3ZjE4ZDVlNDdk.jpg
Szexi

Mellét a kamerába nyomva rázza Tolvai Reni