Celeb

Tragikus: öngyilkosságot kísérelt meg a Nox sztárja

Brunner Mónika

2014. július 19. szombat 08:15

Az ünnepelt táncos lába alól kicsúszott a talaj a zenekar feloszlása után. Végső elke­seredésében gyógyszerekkel tömte tele magát. Ha elvált felesége véletlenül nem megy fel a lakásba, már nem élne.

A NOX feloszlásával Nagy Tamás élete egy pillanat alatt száznyolcvan fokos fordulatot vett. Az addig biztos családi, anyagi hátterû, ünnepelt táncos lába alól kicsúszott a talaj.

– Úgy érkezett a lavina, hogy egy perc alatt elsodort. A NOX idején százezer ember előtt is gond nélkül léptem fel, aztán a semmiből jött egy olyan pánikroham, hogy az utcára sem mertem kimenni gyógyszerek nélkül, amelyekre nagyon hamar rá is szoktam – emlékezett Nagy Tamás a NOX feloszlása utáni szörnyű időszak­ra, az összeomlására.

Ő volt a csapat koreográfusa és énekese, ünnepelt híresség, háromgyermekes családapa, aki Péter Szabó Szilviával és a táncosokkal együtt hazánkat képviselte az Eurovíziós Dalfesztiválon, majd minden átmenet nélkül ott állt munka nélkül, anyagi problémákkal, devizahitelekkel. A pánikrohamai miatt gyógyszerfüggő lett, s azzal is szembesülnie kellett, hogy felesége elhidegült tőle, és beadta a válókeresetet. Ez volt a mélypont.

– Csak kevesen tudják, hogy tavaly öngyilkosságot kíséreltem meg. Akkor még nem költöztem el otthonról, és a volt feleségemnek köszönhetem az életemet, aki valamiért visszajött a lakásba, és azt látta, hogy ott fekszem öntudatlanul. Az utolsó képem az, hogy egymás után veszem be a gyógyszereimet. A következő pedig az, hogy kinyitom a szemem a toxikológiai osztályon, és dr. Zacher Gábor ül az ágyam mellett – emlékezett Tamás.

– Amikor kijöttem a kórházból, a szeretteim úgy leszidtak, hogy alig mertem a szemükbe nézni. Az volt az a pont, amikor azt mondtam: attól függetlenül, hogy padlóra kerültem, nem zárhatom be a kaput magam mögött. Harminckilenc éves vagyok, van három gyermekem, akikért felelősséggel tartozom, és van egy életem. Most kezdek kijönni a sokkból, az öngyilkossági kísérlet után egy év kellett, hogy összeszedjem magam.

Nagy Tamás úgy érzi, most már jó irányba halad az élete. A nagy családi házat otthagyta a gyermekeinek és volt feleségének, akivel normalizálódott a viszonya.

– Fele-fele arányban fizetjük a devizahitelt, én pedig egy bőrönddel jöttem el otthonról. Az a ház egyszer a gye­rekeimé lesz, őket nem akartam onnan kiszakítani csak azért, hogy kifizessük a tartozásainkat. Most alig várom, hogy egy hetet együtt töltsünk a gyerekekkel, ez lesz az első olyan nyári szünet, amikor egész idő alatt az apjukkal lehetnek. A feleségemmel közös megegyezéssel váltunk el, elrendeztünk mindent, én pedig úgy érzem, most már készen állok egy új, komoly kapcsolatra – tette hozzá.

A NOX együttes egykori frontemberének szerencsére az utóbbi időben végre ismét beindult a karrierje, szeptembertől általános iskolásoknak tanít majd néptáncot, dolgozik a Csárdáskirálynő című operettben és édesanyákat oktat az általa kifejlesztett NOX-táncra.

Búcsúkoncertről álmodik

Nagy Tamás egyelőre semmi esélyt nem lát arra, hogy újra összeálljon a NOX. Rácz Lászlónak, a zenekar volt menedzserének ez ellen állítólag semmi kifogása, de Péter Szabó Szilvia nemet mondott. Mint ismert, az énekesnő annak idején azért hagyta itt Magyarországot és ment felejteni Ausztráliába, mert tönkrement a kapcsolata a házas Rácz Lászlóval.

– Ha újra összeállnánk, lehet, hogy olyan sebeket tépnénk fel, amelyeket jobb nem bolygatni. Mi egy nagy család voltunk, a NOX hetven famíliát tartott el, és a mai napig úgy gondolom, hogy a közönség, amely tíz évig kitartott mellettünk, megérdemelne egy búcsúkoncertet, mert az sajnos elmaradt – szomorkodott Tamás, aki azt mondja, a hírekkel ellentétben nem romlott meg a kapcsolata zenésztársaival, Péter Szabó Szilviával – bár szinte testvéri viszonyuk volt – elfoglaltságaik miatt távolodtak el egymástól.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15627157_auto_resized.jpg
origo.hu

Esztergályos Patrik elárulta, miért szakítottak Pap Dorcival

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11833_resized.jpg?avcount=1675511408
origo.hu

Újabb elképesztő botrány tört ki Ukrajnában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15628533_auto_resized.jpg
borsonline.hu

12 órát várt az orvosra, meghalt Tamara a kórházban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15628398_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Megölte szomszédját egy férfi Esztergomban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15626953_auto_resized.jpg
ripost.hu

Átsírt éjszakák: megszólalt a rejtélyes körülmények között eltűnt zalai édesanya lánya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15626866_auto_resized.png
mandiner.hu

Légvédelmi gépágyúval lövik az oroszok az ukrán állásokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11834_resized.jpg?avcount=1675511408
borsonline.hu

Kényszerrel sorozzák be katonának a kárpátaljai magyarokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15627981_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Főzz velünk hétvégén is: kreatív receptötletek nem csak vasárnapi ebédhez

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15628090_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kitört a botrány a tűzoltóknál: lefotózták a balesetben meghalt nőket és ocsmány megjegyzéseket tettek rájuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15627089_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Döntöttek a Herthánál, Dárdai máris visszatérhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15627971_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nincs több találgatás: Barátja árulta el, mi okozta Máté Péter halálát

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/PPl-ctyUB6FiuXYuMj75iFYoI34jIkehZQUhjUXNgGI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNmZWE3OGUzZGJjNTQ0NmY4NjQ1NGM2N2E4MGY3NjE4.jpg
VITA

Marics Peti kitálalt Tóth Andiról: Más szemmel nézünk erre az egészre

https://cdn.borsonline.hu/2023/02/MWL38X8yz5JkNq-782p2gFQPRkJCxv0_iVnKb57HNNE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MzOWI5YzEzMWU1YjQxZDY4Mjg0MWRjMzc1NDNlNmNi.jpg
76 év

Nincs több találgatás: Barátja árulta el, mi okozta Máté Péter halálát