Celeb

Sörivásban verhetetlen a Tankcsapda főnöke

Huszti Zoltán

Létrehozva: 2014.06.13.

Izgalmas versennyel kezdődött az idei Budavári Sörfesztivál: a Bors javaslatára sörivó bajnokságra hívta ki a Tankcsapda frontembere, Lukács László a sörnagykövet Aranyosi Pétert.

A huszonöt éves fennállását ünneplő Tankcsapda saját sörrel jelentkezett az idei Budavári Sörfesztiválra, az együttes tagjai tegnap maguk csapoltak a közönségnek.

Lukács Lászlót felbiztattuk: hívja ki sörivó versenyre a sörnagykövetnek kikiáltott humoristát, Aranyosi Pétert. – Tizenhat évesen kóstoltam sört először – mesélte Lukács László. – Utána viszont gyorsan bepótoltam a lemaradást. Egyszer egy egész tálcányi sört bevágtam. Hogy utána mi történt, arra már nem emlékszem. Koncert előtt vagy közben nem iszom sört, mert a buborékok zavarnak az éneklésben. Bő tíz másodpercet igényel, hogy eltüntessek egy korsó sört, nem hiszem, hogy Aranyosi rám ver – bizakodott Lukács.

– Én már háromévesen megkóstoltam a sört – ecsetelte előnyét a humorista. – A nagyapám Borsodi rajongó volt, és megengedte, hogy a habba beleigyak. Ez tetszett, mert felnőttes volt. Igaz, utána csak 25 évesen vettem újabb lendületet. Keveset iszom, esténként egy fél litert a párommal. Ennél többet csak a barátaimmal. A legtöbb eddig négy korsó volt, amit egy ültő helyemben megittam. Mostanában megszerettem a köles sört, nagyon ízlik. Nemrég megválasztottak sörnagykövetnek, gondolom, mert a jópofa sörivót látják bennem. Szívem szerint most is Svejknek öltöztem volna, hogy hozzam a figurát. Igyekszem a versenyben helyt állni – ígérte Aranyosi.

A versenyt végül 7,8 másodperccel Lukács László nyerte. Péter tizenhárom másodperc után feladta. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek