Celeb

Ilyen intim szőrt szeretnek magukon a sztárok (+18)

Bors

2014. április 6. vasárnap 21:00

Bő két évtized után vége a pornó- és szépségipar által teremtett csupaszkorszaknak? Tőlünk nyugatabbra legalábbis biztosan: újra kezd trendi lenni az intim szőrzet. Ebben természetesen nem kis szerepük van a hírességeknek, akik az ízlést és a divatot formálják.

A téma az utóbbi hónapokban szinte naponta felbukkan a sajtóban az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában is, és jórészt a celebek tartják melegen, sokszor nem kis vitát kiváltva. A jelek szerint új szelek fújnak: már nem igénytelen az, aki nem beretválja (majdnem) kopaszra intim zónáját.

Mint egy kertecskét

Németországban például most egy híres színésznő, Christine Kaufmann könyve hatott álló vízbe dobott kőként. Tony Curtis egykori felesége ugyanis Életkedv címmel írt művében foglalkozik a „vaginális higiénia” és a fanszőrzet témakörével is. Az immár 69 éves sztár azt mondja: mivel a szőrzet egyénenként más és más, mindenki intim zónájának egyedi fazont ad. Ezért úgy kell gondozni, mint egy kertecskét: az elvadult dzsumbuj éppúgy csúnya, mint a totális pusztaság. A Bild érdeklődésére még konkrétabban fogalmazott:

– Szeretnék lándzsát törni a több fanszőr mellett, mert esztétikusnak tartom. Szabályosan meg vagyok döbbenve, hogy felnőtt nők mekkora igyekezettel akarnak magukból serdületlen kislányokat csinálni – nyilatkozta a színésznő, aki a férfiak intimborotválkozását is „totálisan antiszexinek” tartja.

Sztárok intim zónája

De nézzük, hogy állnak a kérdéshez az angol-amerikai sztárvilág csillagai! Ki mennyi szőrt hagy meg testének azon részén, amit a bugyi takar? A Bild nem volt rest készíteni erről egy szubjektív válogatást.

Lady Gaga nem borotválja. Hogy ez így van, azt saját szemével láthatta mindenki tavaly a Candy magazin címlapján. A 28 éves amerikai popdíva ki is jelentette: „Szőrösen szeretem.”

Kate Moss trimmel. A 2012-es Pirelli-naptárba készített aktjain nem látszik szőr a 40 éves brit topmodellen, a Love magazinban tavaly megjelent fotósorozata viszont arról tanúskodik, hogy szívesen „hord” rövidre vágott, fazonírozott háromszögfélét.

Solange Knowles a bozont híve. „Aki feltalálta a fazongyantázást, az az ördög teremtménye lehet. Ki mondja, hogy a bozontot el kell tüntetni?” – írta Twitterén korábban a 27 éves énekesnő, nem mellesleg Beyoncé húga.

Cameron 2007-ben a malibui strandon. (Fotó: Northfoto)

Cameron Diaz is szereti, ha burjánzik. A 41 esztendős amerikai színésznő Testkönyv (Body Book) című, 2013-as bestsellerében írta meg a fanszőrzet dicséretét: „Legyünk őszinték: mint a test bármely más része, a szeméremajkak sem tudnak ellenkezni a gravitációval. Na, szóval akkor tényleg szőrtelen vaginát szeretne élete hátralévő részében?”

Sharon Stone nyírja. Az 1992-es Elemi ösztön című film kultjelenetében ez megmutatkozott. A most 56 esztendős színésznő egyszer elmesélte: eredetileg lett volna rajta bugyi, de Paul Verhoeven rendező levetette vele, mert visszaverte a reflektorok fényét, magyarán messzire világított. A filmes úgy okoskodott, hogy bugyi nélkül árnyékban lesz Sharon intim zónája. Nem így lett, így filmtörténet lett a sztár rövidre nyírt szőrzete.

Winsletnek A Felolvasó című kiváló filmben volt egy pár intim jelenete. (Fotó: Northfoto)

Kate Winslet a csíkra szavaz. Angolul leszállópályának (landing strip) hívják azt a fazont, amit az 38 éves Oscar-díjas színésznő preferál, de volt olyan szerepe, amiben ez problémás volt. A 2008-as Felolvasó című film forgatására, amelynek cselekménye a II. világháború után játszódik, meg kellett növesztenie a szeméremszőrét. – Mivel azonban a hosszú éveken át tartó folyamatos gyantázás ritkítja a szőrt, még egy intim parókát is csináltattak nekem attól tartva, hogy nem lesz elég a meglévő – nyilatkozta az Allure magazinnak.

Gwyneth Paltrow-nak nem barátja a borotva. Egy amerikai tévéshow-ban nem kertelt, hogy a természetesség híve: – Úgy hordom, mint a hetvenes években hordták – közölte a 41 éves sztár. Vagyis ő is natúrszőrös.

Sandra Bullock kiszínezte volna. A 49 éves színésznő egyszer Valentin-napra meg akarta lepni akkori kedvesét egy intim zónában alkotott rózsaszínű szívecskével, de abszolút kudarcba fulladt a kísérlet. – Először le kellett szívatni róla az eredeti színt, és már ez borzasztóan fájt. És szörnyen is nézett ki – mesélte.


TÖBB A FERTŐZÉS

A közhiedelemmel ellentétben egészségügyi érvek is szólnak a fanszőrzet meghagyása (legfeljebb gondozása) mellett. Hogy csak egyet említsünk, statisztikai adatok szerint a szőrtelenítés elterjedésével megsokszorozódott az orvosi rendelőket intim szemölccsel felkeresők száma: a bőrfelület apró sérülésein nagyon könnyen, akár kézről, törölközőről is bejut a vírus. A szemölcs aztán nagyon nehezen múlik. Akik nem csupaszítanak, azok jóval ritkábban jelentkeznek ilyen panasszal.

További cikkek

Utolsó

Ez volt Csollány Szilveszter utolsó tévés szereplése - videó

Videoklip

Most jött ki Kulcsár Edina első saját dala: súlyos dolgokról énekel

Ez is érdekelhet

haon.hu

Hogy megy át a felüljáró alatt az emeletes vonat?

mindmegette.hu

4 dolog, amit SOHA ne csinálj a konyha takarítása közben

origo.hu

Csollány Szilveszter élete képekben

hirtv.hu

Gyász: elhunyt az olimpiai bajnok Csollány Szilveszter

kisalfold.hu

Búcsú a bajnoktól - videón Csollány Szilveszter olimpiai aranyat érő gyűrű gyakorlata

origo.hu

Élőhelyet változtatnak a barna medvék, hogy elejthető prédát találjanak

nemzetisport.hu

NFL: felesége dolgozott, hogy a Rams elkapója megvalósíthassa álmát

origo.hu

Történelmi csúcson az orosz arany- és devizatartalékok

nemzetisport.hu

Gyász: Az én szememben a gyűrűk ura marad – Kammerer Zoltán

vg.hu

Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter a pszichoterapeuta szerint

origo.hu

Kitette a netre, hogy 417-tel száguldott az autópályán, a rendőrség nem hagyja annyiban - videó

origo.hu

Orbán Viktor: Soha többé baloldal - fotó