Celeb

Csala Zsuzsát végakarata szerint búcsúztatták el

kbv

2014. március 22. szombat 07:25

Bár a Szent István-bazilikában száznál is többen búcsúztatták, utolsó útjára csak a legszűkebb család kísérte a 81 évesen, februárban elhunyt Csala Zsuzsát. A komika még életében rendelkezett mindenről: hamvasztásos szertartást kért felhajtás nélkül.

A huszadik század legnagyobb magyar komikája, kinek neve egyet jelent a mosollyal – ezekkel a szavakkal vett végső búcsút Csala Zsuzsától kollégája és barátja, Straub Dezső, aki a Vidám Színpad színészeivel még egy hónappal Csala halála után is megrendülten, s könnyeit nyelve emlékezett a gyászszertartáson a színésznőre.

Csala Zsuzsa életének 81. életévében február 21-én kórházban hunyt el, miután szívinfarktust, majd agyvérzést is kapott.

A Szent István-bazilikában barátai, pályatársai és hozzátartozói búcsúztatták, a sorok között Sáfár Anikó, Csonka András, Oszter Alexandra, Medveczky Ilona, Várkonyi András és még Fehér Anett is feltűnt, akit Gerencsér Tamás kísért. A színésznő jó barátja, Terry Black pedig két gyermekét, Fannyt és Danit is magával vitte a szertartásra.

Csala Zsuzsát bár az egész ország ismerte és szerette, a komika mégis azt kérte, ha egyszer meghal, szerettei próbálják őt a legkisebb felhajtás közepette eltemetni. A hozzátartozók eleget tettek a művésznő utolsó kívánságának, s megkérték az egykori kollégákat, a temetésre már ne menjenek el, majd egy másik alkalommal búcsúzzanak a komika földi maradványaitól.

A Vidám Színpad teljes társulata a szertartás előtt néma csendben, állva tisztelgett a színésznő fényképe és hamvait tartalmazó urnája előtt, s Csaláért mondott beszédet Straub Dezső, Kalmár Tibor, Böröndi Tamás és Schmuck Andor is.

További cikkek

Válás

Kényszerárverés alá került Erdélyi Mónika háza

DURVA

LL Junior fiának halála: Szülőszobán kaphatja meg az idézést Kármen

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

Márki-Zay egymillió forintot ad annak, aki bizonyítja, hogy ő Indiába küldte volna az embereket szemorvoshoz (videó)

metropol.hu

Ezzel a különleges technikával készül a kondorosi kolbász – na és ki készíti?

life.hu

Vadítóan szexi fehérneműben bűvöli a kamerát Madonna lánya - Fotók (18+)

szon.hu

Nyíregyházi, nyírkarászi, tiszavasvári és ópályi lakosokat fogtak el a rendőrök szombaton

vg.hu

Változott a trend: másra használják az ATM-eket a magyarok

sport.mandiner.hu

A Győr az utolsó fél percben nyert az Odense ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: vége a nagy spanyol sorozatnak, Norvégia néggyel nyert

life.hu

Borzalmas: Metró alá löktek egy nőt: a helyszínen életét vesztette

origo.hu

Teljesen meztelen férfi sétál Szeged belvárosában - videó