Celeb

Durva: kávén és zabon él Balázs Klári

Bors

2013. augusztus 13. kedd 08:35

Balázs Klári napi öt kávét is elfogyaszt. Nemcsak azért, hogy frissítse magát vagy mert szereti, hanem azért is, mert meggyőződése: a feketeleves kifejezetten jótékony hatással van az alakjára.

Balázs Klári után még mindig megfordulnak a férfiak, és Korda Györgynek ilyenkor dagad a keble a büszkeségtől. Az énekesnő mindent meg is tesz, annak érdekében, hogy formában maradjon.

– Leginkább a gyors gyaloglást kedvelem. Amikor időm engedi, kiszabadulok a természetbe, és sétálok egy keveset. Rengeteg fellépé-sünk van, muszáj megőriznem a kondíciómat – mondta a Borsnak Klárika.

– Ha véletlenül felszalad rám egy-két kiló, akkor előveszem a csodafegyveremet, a zabdiétát. Ilyenkor a reggelim és a vacsorám uralkodó része különböző módokon elkészített zab. A csirkepörkölt mellé sem nokedlit készítek, hanem zabpelyhet tálalok fel köretként – árulta el Klárika.

Az énekesnő másik nagy szenvedélye a kávé, amiről eszében sincs leszokni. – Fogyasztó hatása van, köztudottan felgyorsítja az emésztés folyamatát. Egyébként kutatók azt is bebizonyították, hogy a kávé a rák megelőzésére is tökéletes. Előfordul, hogy napi ötöt is megiszom, főképp délelőtt, attól függően, hogy mennyire vagyok fáradt.

– Mandulatejjel fogyasztom, ami magában is nagyon egészséges, de kicsit édesebb is, mint a hagyományos tej, ezért a cukrot teljesen mellőzni tudom, s ez nagyon fontos – osztotta meg praktikáit az énekesnő, aki mindig odafigyelt magára, de soha nem volt beteges fogyókúrázó.

– Ameddig a ruháim jók rám, nem zavar, ha felszalad rám néhány kiló. Ha már feszes rajtam a nadrág, inkább fel sem veszem, sôt a csokinassolás helyett almát rágcsálok. Ha azonban valóban lenne rajtam felesleg, soha nem engedném, hogy mások ész-revegyék: a helyzetnek megfelelően öltözködnék, és egy kis odafigyeléssel hamar visszanyerném az alakom – fejezte be Balázs Klári, aki ha egy napig kénytelen adminisztrálni az íróasztal mellett, a következô napot a futógépen kezdi.

Fő a mértékletesség

Mint minden diéta esetében, a legfontosabb a mértékletesség és a változatos étrend. A dietetikus szerint Klárika módszere tökéletes a karcsúság megőrzésére.

– A zabpehelynek és a kávénak fogyasztó hatása nincs, de emésztést serkentő hatásuknál fogva jól alkalmazhatóak bármelyik diétában. Kávéból maximum kettôt-hármat javaslok naponta – mondta Barna Lajosné Éva, dietetikus, hozzátéve: mivel a magas rosttartalmú zabpehely a bélben jól megszívja magát, kipucolja az emésztőrendszert, ezáltal salaktalanít is. 

További cikkek

Búcsú

Gyászol Vajna Tímea, hatalmas veszteség érte

Változás

Tükörbe merek nézni! – rá sem lehet ismerni az egykor nagyképű Pintér Tenyára

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Női kézi: a román listavezetőnél folytatja Korsós Dorina

borsonline.hu

Azonnal őrizetbe vették, olyat rejtegetett autójában egy sofőr az M5-ösön – fotó

she.life.hu

Randik, melyekre sosem kellett volna elmennem

hirtv.hu

10 év után bukott le a magyar rézmaffia – 52 millió forintot raboltak egy telephelyről – videó

vaol.hu

Eltűnt szombathelyi lányt keres a rendőrség

origo.hu

Erre érintetlen korallzátonyra még nincs hatással a fehéredés

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: halálos fenyegetéseket is kaptak a dán játékosok

vg.hu

Februári orosz támadásra figyelmeztette az ukrán elnököt Biden

life.hu

Váratlan fordulat! Mégsem Szilágyi Gerda írta a megdöbbentő sorokat?

origo.hu

Halle Berry januárban is a szabadban meztelenkedik - fotó