Celeb

Feloszlatná a Republicot Cipő mamája

B. M.

Létrehozva: 2013.03.28.

A fiam nélkül nincs Republic – mondja Gizi néni, aki arra kéri a rajongókat, hogy bírják rá a zenekart a névváltoztatásra. A tagok viszont ragaszkodnak a jól ismert elnevezéshez. Pünkösdkor már biztosan koncertezik a Republic, méghozzá új énekesével, tudta meg a Bors.

Ahogy azt sejteni lehetett, Cipő halála után folytatja a Republic zenekar a közös zenélést. Pünkösd napján Korlát községben, a Nemzetközi Parasztolimpián lépnek fel a nehéz örökséget cipelő rockerek.

– Soha nem volt kétséges, még akkor sem, amikor Cipő kómában volt, hogy a Republic zenekar tovább zenél, és fellép nálunk. Szerdán megkaptam az információt Abella Miklóstól, a zenekar menedzserétől, hogy hamarosan sajtótájékoztatót hívnak össze, ezen bejelentik, miként képzeli el a jövőjét a zenekar.

Elmondta, hogy mielőtt nálunk fellépnek, Bősön és Egerben is adnak egy koncertet – mondta lapunknak az egyik szervező.

Eközben az elhunyt Cipő édesanyja, Gizi néni egész nap otthon ül az emlékeibe merülve, és nem tudja feldolgozni, hogy imádott, egyetlen fia már nincs vele.

– Olyan szoros kapcsolatban voltunk egymással, hogy elég volt csak rá gondolnom, máris csörgött is a telefonom, és ő hívott. Nagyon jó gyerek volt, a támaszom volt – mondta könnyeit nyelve Gizi néni, aki úgy érzi, nem lenne méltó fia emlékéhez, ha Cipő zenésztársai Republic néven folytatnák tovább a közös zenélést.

– A fiam szerezte a legtöbb dalt, ő írta a szövegeket, és ő is énekelte a dalokat. Ő maga volt a Republic. Például a híres 67-es úton című számot Renáta nevű szerelméhez írta. Szerettem azt a kislányt, mert tudom, hogy nagyon sok szeretetet adott a fiamnak. Nem akarom, hogy a fiam zenésztársai Republic néven folytassák tovább a zenélést.

Arra kérek minden rajongót, mindenkit, aki valaha is szerette vagy kedvelte a fiamat, hogy írjanak a zenésztársainak, írjanak ahova csak tudnak, és mondják meg nekik, hogy a fiam nélkül nincs Republic. Ne folytassák ezen a néven a közös zenélést – mondta szomorú elszántsággal az idős asszony, aki tudja, hogy jogi akadálya nincs annak, hogy fia társai tovább használják az együttes nevét.

A Republicban ugyanis egyenlőség uralkodott, Cipő nagylelkűségének hála még a jogdíjakból is egyformán részesülnek a tagok.

– A fiam jószívű volt, hitt abban, hogy mindent meg kell osztani egyenlő arányban. Ő írta a dalok többségét, de mindenkivel megosztott mindent. Ahogy mindig a szegények, az elesettek pártján volt, úgy pártolta a zenésztársait is. De nélküle nincs többé Republic – mondta a gyászoló édesanya.

A zenekar képviselője még titkolózik.

– Egyelőre nem szeretnénk ezzel kapcsolatban nyilatkozni. Az a biztos, hogy az elmúlt huszonhárom év közös munkálkodásban telt el, és senki nem vitathatja el a ze-nészek jogát, hogy a saját közös alkotásai­kat a közönséggel megosszák. Hogy hogyan tovább, az továbbra is kialakulatlan – nyilatkozta a Borsnak Abella Miklós menedzser.
 

Boros: nincs beleszólása a mamának

Boros Csabának, a Republic vezetőjének határozott véleménye van a kialakult helyzetről.

– Nem emlékszem, hogy 1990. február 23-án, pénteken, amikor megalapítottuk a Republicot, bármelyikünk anyukája és apukája jelen lett volna. Ahogy egyetlen családtagunk sem volt ott, amikor megírtuk a dalainkat, közösen meghangszereltük, felálltunk a színpadra, és előadtuk azokat.

Miért ne játszanánk a közös dalainkat Republic néven? – mondta Boros Csaba, majd hozzátette: – Számunkra Cipő családját a két lánya, Petra és Réka, valamint a felesége, Bódi Zsuzsi jelenti.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek