Celeb

Szívátültetés segítene Cipőn?

B. M.

2013. február 21. csütörtök 07:15

Ma ébresztik fel a mélyaltatásból a népszerű énekest a múlt pénteki szívleállás után. Közben az is felmerülhet, csak új szervvel élhet teljes életet a Republic frontembere, aki 2009-ben egyszer már olyan állapotban került kórházba, hogy az átültetést sem tartották kizártnak.

A mai nap sorsfordító Bódi László életé­ben: orvosai ma délután konzíliumot tartanak, és nagy valószínűséggel felébresztik a súlyos beteg énekest, akit péntek hajnalban újraélesztettek, miután leállt a szíve.

A Republic együttes ­éne­kesét egy budapesti kórház intenzív osztályán tartották mély­altatásban.  – Változó, hogy melyik beteg milyen gyorsan ébred fel. Ez sokszor órákig is eltartó, hosszú folyamat, amelynek során elkezdik visszavenni az altatószert, eközben figyelik a testfunkciókat – mondta lapunknak dr. Földvári László belgyógyász.

– A beteg fokozatosan tér magához, kinyitja a szemét, általában kissé zavart, gyenge, nem tudja, mi történt vele. Teljesen egyénfüggő, mikor kezdhet el járni, beszélni a beteg. A rehabilitáció hetekig, hónapokig eltarthat, ezért nem mondható, hogy a nehezén túl lesz, ha rendben felébred a mélyaltatásból – tette hozzá.

A Cipő sorsáért aggódók most azért szorítanak, ússza meg az esetet maradandó károsodás nélkül, de az is elképzelhető, hogy már olyan rossz állapotban van, hogy csak szív­átül­tetés segíthet rajta. Ismert: a rocker három és fél évvel ezelőtt már átesett egy műtéten, akkor koszorúér-betegsége miatt egy fémhálót ültettek a szívébe.  – A beavatkozás előtt olyan állapotban volt, hogy felmerült, ha nem gyógyul meg, esetleg új szívet kell kapnia – mondta évekkel ezelőtt az énekes orvosa, dr. Merkely Béla.

Most hasonlóan súlyos a helyzet, ezért felmerül a kérdés, hogy segíthetne-e rajta egy szívátültetés. Az énekes kezelőorvosát külföldön értük utol.  – Nem nálam fekszik, természetesen ismerem az állapotát, de kötelez az orvosi titoktartás – mondta röviden a professzor.

Aközeli hozzátartozók nem lehetnek jelen az ébresztésnél, csak az intenzív osztály folyosóján várakozhatnak. Nem csak ők, rajongói is aggódnak Cipőért. A Republic elhalasztotta legközelebbi koncertjeit, vasárnap azonban megtartják a baráti találkozót a Kossuth Klubban, hogy a rajongók együtt szorítsanak a nagybeteg énekesért.

– Hihetetlen az a támogatás, aggódás, ami a rajongóktól érkezik. Délután négykor kezdődik a baráti találkozó, hogy a vidékiek is odaérjenek – mondta a Borsnak Halász Zoltán.

További cikkek

Szexbotrány

András herceg 11 oldalon keresztül tagadja az ellene felhozott vádakat

Válás

Meglepő dolgot állítanak Kulcsár Edina új párjáról: Ezért nem kell elválnia?

Ez is érdekelhet

ripost.hu

Sokkoló látványt nyújt a hármasikreket váró nő hasa, rossz irányba nőttek a babák - Videó

metropol.hu

Hidegfront tarolja le az országot, durva viharral érkezik a havazás

origo.hu

Közzétettek egy teljes jelenetet az érkező Batman-filmből - videó

vg.hu

Megvan, hová temetik Csollány Szilvesztert

vaol.hu

Meghalt egy férfi Szombathelyen, nem baleset történt - fotók

origo.hu

Artikulációs zavarban szenvedőket segítő megoldást fejlesztenek az SZTE-n

nemzetisport.hu

Légiósok: Szalai Attiláért a piaci hajrában befuthat a Newcastle ajánlata – sajtóhír

origo.hu

Nevet vált az egyik nagy hazai mobilszolgáltató

vg.hu

Az omikron egyik alváltozata az eddigieknél is fertőzőbb lehet

mandiner.hu

Felmérés: Romániában húsz százalék fölé nőtt a szélsőségesnek tartott AUR támogatottsága

origo.hu

A rendőrök orra előtt fogyott ki a benzin, ami ezután jött, arra senki sem volt felkészülve

origo.hu

Filmbe illő autós üldözés volt Debrecenben, azt is felvették, ahogy leteperik a rablókat - videó