Celeb

Sétagalopp volt PSY karrierje

Bors

Létrehozva: 2012.12.29.

Vannak sztárok, akiket, ha nem lenne internet, a kutya sem ismerne. Számukra a világháló hozta meg az áttörést. Sorozatunk befejező részében PSY-t, azaz Pak Cseszangot mutatjuk be.

Nem vitás, hogy a 34 éves, dél-koreai PSY, polgári nevén Pak Cseszang viszi a prímet a kattintott sztárok között. Noha Koreában már évek óta ismert énekes, dalszerző és tévés, rá-adásul öt albumot is kiadott, mégis az idei nyár hozta meg számára a hihetetlen sikert: Gangnam Style című dala alig öt hónappal a feltöltése után elérte a YouTube-on az egymilliárd megtekintést.

Ahogy az a videomegosztó portál kommentjeiből is kiderül: az emberek többsége nem azért nézi a pocakos bohóc lovacskázását, mert „olyan rossz, hogy az már jó”, hanem mert tényleg szereti. Többek között Britney Spears és Tom Cruise is rajong érte, Robbie Williams pedig blogján is közzétette a klipjét. PSY hetek alatt világ-sztár és milliomos lett.

A klip idétlen lovacskázós táncát Heidi Klumtól Geszti Péterig boldog-boldogtalan, felhasználta arra, hogy bizonyítsa: ô is vidám, szórakozta-tó figura. PSY így beszélt a sorsfordító dalocskáról. – A cél a polgárpukkasztás volt. A szöuli elitnegyed, Gangnam lakóit és az ôket majmolókat akartam kifigurázni – mondta az elsô koreai szupersztár. – Nem titkolom, szeretném, ha az amerikai hallgatók fejébe nemcsak a dal, hanem a nevem is bevésődne. Egyelőre ugyanis úgy érzem, hogy a video híresebb, mint én, márpedig ezen változtatnom kell, ha azt akarom, hogy a következô lemezemet is megvegyék – tette hozzá egy korábbi interjúban.

– Egyébként már tervezem a következő dalomat, amelyet valószínűleg ugyancsak Dél-Koreában fogunk rögzíteni. Nyilván angol változatban is megjelenik, de azt hiszem, nem számít, hiszen a Gangnam Style sem angolul lett világsláger – elemezte sikerének titkát a „bizarr énekes” – ahogyan hazájában becézik.
PSY – akinek menedzsere az a Scooter Braun, aki Justin Biebert is felfedezte – korábban durva Amerika-ellenes szövegeket írt, de már túl van a bocsánatkérésen, és szuperlatívuszokban beszél menedzseréről is.

– Olyan, mintha a testvérem lenne. Teljesen egyforma a személyiségünk és az életvitelünk is: kemény munka, alvásmegvonás, kemény munka, kemény bulizás, kemény ivás, aztán megint kemény munka – foglalta össze kettőjük mindennapjait a kattintott sztár.

PSY egyébként igencsak beleszeretett az egykor gyűlölt Egyesült Államokba, nemrég potom 1,25 mil-lió dollárért – körülbelül 280 millió forint – 250 négyzetméteres luxuslakot vásárolt Beverly Hillsben, és állítólag készpénzzel fizetett. PSY nős, két kislánya van és kitartóan törtet vagy inkább lovacskázik a csúcsra – amiből csak lehet, pénzt csinál. A Samsung reklámarca lett, és elindult az úgynevezett One Day Gangnam körút a Szöulba látogató turistáknak. A neten pedig, ha a jelenlegi, napi hétmillió körüli megtekintés tempója nem lassul, 2013 őszére meglehet akár a kétmilliárdos rekordkattintása is.
(Vége) 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek