Celeb

Visszalopta Nádastól a bérautót a gazdája

Földvári Zsófi

2012. november 3. szombat 07:15

Nem elég, hogy a bérleti díjat nem fizette ki a humorista, de a több százezres nagyságrendű parkolási díjhátralékot is a tulajon akarják leverni. Az autókölcsönző a pótkulccsal szerezte vissza a Skodát.

Kínos ügybe keveredett a humorista Nádas György. A Bors értesülései szerint a híresség még tavaly, 2011-ben bérelt egy érdi, autókölcsönzéssel foglalkozó vállalkozótól egy Skoda Fabiát. A kocsit hosszú távra igényelte, az első havi díjat ki is fizette, utána azonban nem egyenlítette ki a számláit. A kölcsönző vezetője előbb személyesen próbálta megkeresni és fizetésre bírni, de nem járt sikerrel, így ügyvédi felszólítást küldött a humoristának. Válasz a hivatalos levélre sem érkezett. A vállalkozó ekkor döntött úgy, hogy visszaveszi a kocsit.

– Három hónapig volt Nádasnál az autó. Először nem is volt probléma, de aztán nem fizetett. Hiába próbáltam keresni, az a telefonszám, amit megadott, nem élt, és a facebookos üzenetemre sem reagált semmit. Ezek után fordultam ügyvédhez, aki hivatalos levélben felszólította, hogy szolgáltassa vissza a gépkocsit. Erre sem reagált. Végső elkeseredésünkben megnéztük, hogy mikor van előadása a Mikroszkóp Színpadon, és a pótkulccsal a kezünkben megkerestük az autót.

Beültünk, és elhoztuk. Az autó indítókulcsa egyébként a mai napig nála van – mondta Kiss Zoltán, az autókölcsönző tulajdonosa. A probléma ezzel azonban nem oldódott meg. Heteken belül kiderült, hogy Nádas nemcsak a bérleti díjjal tartozik, hanem jelentős parkolási bírságot is felhalmozott.  – A parkolási cég felszólításait összevetve a mikroszkópos előadásokkal, egyértelműen látszik, hogy egyszer sem vett jegyet, amikor dolgozni ment. Sajnos a hazai törvények szerint a parkolási pótdíjat az autó tulajdonosának kell fizetnie, vagyis nekem.

Összesen háromszázezer forintnyi kifizetetlen parkolási pótdíjat követel tőlem a cég. Nádas kéthavi, ki nem fizetett bérlési díjával együtt így összesen ötszázezer forint a tartozás. Nagyon el vagyok keseredve, mert sosem gondoltam volna, hogy ilyen helyzetbe hoznak. Napokon belül bíróságra megyek, ha Nádas nem egyenlíti ki a tartozását. Remélem, van munkahelye, ahonnan le tudják vonni majd tőle a pénzt – tette hozzá Kiss.

A Bors megkereste Nádas Györgyöt, aki megnyugtatta az autókölcsönzôt. – Zoltánnal megállapodtam, hogy az év végégig rendezem a tartozást – jelentette ki határozottan a humorista. Kiss Zoltán erről a megállapodásról nem tud.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszólalt Szilágyi György az élettársát ért jobbikos zaklatási botrányról

vg.hu

Hamarosan jöhet a 800 forintos kenyér

life.hu

Kóbor János özvegye és lánya nem maradt magára a gyászban: ő segít nekik

vg.hu

Szándékosan vezethették földbe a márciusban lezuhant kínai utasszállítót

ripost.hu

Alaposan megdöbbent a pesterzsébeti Zoltán azon, amit a kádjában látott

mandiner.hu

A háború a legrosszabb, ami csak történhet, ám mégis van, aki jól jár vele

mandiner.hu

Így büntetné az USA Magyarországot az olajembargó blokkolásáért

travelo.hu

Videó: Szenzációs megoldással segítettek egy beteg zsiráfborjún

mindmegette.hu

HA ÍGY GRILLEZED A MARHAHÚST ÉS A ZÖLDSÉGEKET, TE LESZEL A KERTI SÜTÖGETÉS MESTERE! (x)

borsonline.hu

Elárulták a tudósok: létezik a miénk mellett a másik világ

További cikkek

Gyász

Drámai részletek: Mazsi így azonosította Berki Krisztián dílerét

Fogyás

Elképesztően sovány Gáspár Evelin, csak csont és bőr