Celeb

Wahorn András Amerikába ment

M. György Károly

Létrehozva: 2012.09.09.

Élő festőshow-val tért vissza Amerikába a legendás Bizottság együttes frontembere, Wahorn András. A festőművész 1991-től majd’ másfél évtizedet élt az Egyesült Államokban, aztán hazatért, s most Mezőszemerén él, alkot. Los Angelesbe – ahol utolértük – a Simpson család atyja, a rajzfilmes Csupó Gábor csábította ki újra.

Hogyan alakult az élete Amerika után?

- Falura költöztem, vettem egy vályogházat, ott dolgozom. Hetente kétszer feljárok egy klubba zenélni, ezt még annyira sem tudom abbahagyni, mint a festést. Jól érzem magam, a vidéki élet inspirálóan hat rám.

Mi hozta Los Angelesbe?

- Az itt élő Csupó Gábor hívott. Egy kiállításom lesz a „g” Galériában, ahol a megnyitón zenélni is fogok, illetve a felvezető héten úgynevezett élő festészettel szórakoztattam a galéria látogatóit.

Tíz éve azt nyilatkozta: „akinek itt nem jó, sehol nem jó”.

-  Szerettem itt lenni, Amerika sok mindenben megváltoztatta a gondolkodásomat. Most is lementem a Santa Monica-i partszakaszhoz. Megdöbbentem, milyen más hatással van rám a „Csendes”. Most azt éreztem, ez a vég. Itt minden megszakad, ezután nincs semmi, csak a nagy víztömeg. Olyan nyomasztó érzésem támadt, hogy szinte menekültem a partról, és azóta sem sétáltam le. A kiállítás megnyitója után néhány nappal hazautazom.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek