11 évet várt a diplomájára Megyeri Csilla

Megyeri Csilla állítja: nem fontos a papír. Legalábbis ami a diplomáját illeti. Igaz, majd kiugrott a bőréből, ami- kor több mint egy évtized után átvehette az oklevelét.
Megyeri Csilla állítja: nem fontos a papír. Legalábbis ami a diplomáját illeti. Igaz, majd kiugrott a bőréből, ami- kor több mint egy évtized után átvehette az oklevelét.

Az új kormányrendeletnek köszönhetően vehette át a diplomáját Megyeri Csilla is, aki többszöri nekifutásra sem tudta letenni az írásbeli nyelvvizsgáját. Noha a televíziós állítja, na­gyon is jó a nyelvérzéke, mégsem tudta magát rávenni a tanulásra.

– Az az igazság, hogy nem voltam túl kitartó. Még 2006-ban kezdtem el főiskolára járni, és 2009-ben államvizsgáztam. A szakdolgozatomat jelesre abszolváltam, valamint az angol középfok szóbelijén is elsőre átmentem. Az írásbeli részével viszont alaposan meggyűlt a bajom – vallja be lapunknak Megyeri Csilla, aki három százalékkal csúszott le a sikeres vizsgáról.

Csilla kommunikáció szakon végzett 11 évvel ezelőtt © Bors

– Majd megütött a guta. Na­gyon szerencsétlennek éreztem magam, de nem akartam feladni, úgyhogy elkezdtem járni egy angoltanárhoz, majd megpróbálkoztam a vizsgával még egyszer. Az sem sikerült, amit újabb kudarcként éltem meg. Teljesen a kedvemet szegte a két sikertelen vizsga, és már a magántanárt is hanyagoltam. Otthon, a szüleim persze folyamatosan biztattak, hogy ne adjam fel, s ha már három évet végigtanultam, akkor nehogy a célegyenesben bukjak el – emlékezett vissza Csilla, aki végül az új kormányrendeletnek kö­szönhetően vehette át a diplomáját.

– El sem hiszem, hogy 11 év után megkaptam. Szerencsére már nem szükséges a nyelvvizsga a diplomához, így én is ki tudtam kérni a papíromat. Ciki vagy sem, de megszereztem, még ha több mint egy évtized alatt is. Bár hozzáteszem, diploma nélkül is ugyanúgy boldogultam, és egy perccel sem éreztem magam butábbnak, hisz a tanulást és azt a rengeteg tudást, amit a főiskolán szereztem, senki nem veheti el tőlem. Papír ide vagy oda.