Hétvégi finomság a kelt, túrós batyu. Nálunk ez a papsipka. Pap sipkában, a papokat tiszteletes úrnak szólította Nagypapám. Volt méltóságuk. Igazi tanítóknak tartotta őket.
Kedvenc tanáraim nekem is ti voltatok,
szeretve nemesre tanítottatok.
Azóta elteltek napok, évek,
a rügyből virág fakadt,
a halál csak múló szürke játék.
Élet van, Jézus feltámadott.
Hozzávalók:
Tésztához:
Túró töltelékhez:
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, beletesszük a sót, a tojássárgákat, és a többi tejjel lágy tésztát alakítunk. A végén az olajat is hozzáadjuk. Egy órát letakarva, meleg helyen kelesztjük. Ha megkelt, akkor lisztezett gyúródeszkára fektetjük, vékonyra kinyújtjuk és kockákra szeleteljük. A túrótöltelék hozzávalóit összekeverjük. Amikor a töltelék elkészült, a kockák közepébe teszünk 1-2 kanál túrót. A csücskeiket összenyomjuk. Kivajazott tepsibe, nem túl szorosan elhelyezzük őket, tetejüket tojással megkenjük és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Inkább magasabb fokon süssük, hogy gyorsan megpiruljanak, mert ha lassan sülnek, akkor kiszáradnak. Tetejüket porcukorral szórjuk meg.
Cili
Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!
További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.