A házilag készített jégkrém olcsó, változatos és gyorsan el is készíthető, ráadásul nem kell aggódni azon, hogy mesterséges anyagokkal, felesleges kalóriákkal tömnénk a gyereket, hiszen azt teszünk bele, amit csak akarunk. Plusz jó pont, hogy tejmentes, illetve cukormentes édességet is könnyen elő lehet állítani ezzel a módszerrel. És most jöjjenek a receptek, melyek mindegyike 6 kis formához elegendő.
Hozzávalók:
A hozzávalókat turmixgép poharába töltöm, homogén állagúra keverem. Megtöltöm a krémmel a formákat úgy, hogy fél centit elhagyok a tetején, beleillesztem a pálcákat és kb. két-három óra alatt megfagyasztom. Evés előtt pár perccel előbb kiveszem a formákat, vékony sugárban vizet csorgatok rá, így könnyen kivehető a jégkrém belőlük.
Hozzávalók:
A lehűtött, vaníliás cukorral összekevert tejszínt kemény habbá verem. A habot a jégkrémformákba töltöm úgy, hogy a formát közben kicsit az asztalhoz ütögetem, hogy ne maradjanak légbuborékok a fagyiban. Beleteszem a pálcát és pár óra alatt kifagyasztom.
Ezt az alapot lehet turbózni aprított fehér vagy étcsokival, pirított magvakkal, és a fagyos jégkrémet olvasztott csokiba is lehet mártani. Ha a csokiba mártott jégkrémet tárolni szeretnénk, zacskóba csomagolható és így mehet vissza a fagyasztóba.
Hozzávalók:
A hozzávalókat alaposan összekeverem és a fent leírtak szerint elkészítem belőlük a jégkrémet. Érdemes kísérletezni azzal, hogy az alapba nagyon apróra vágott zöldfűszereket teszünk. Az eperhez jól illik a bazsalikom, a citromhoz, málnához a menta, de citromfüvet is használhatunk szinte mindenhez. A bogyós gyümölcsöket érdemes szitán áttörni, ha valakit zavarnak a magok. Ha variálni akarjuk, többféle, lehetőleg egymástól eltérő színű pürét használjunk hozzá.
Hozzávalók:
A gyümölcsöt a cukorral és az eperrel turmixoljuk, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt is. Formákba töltjük, fagyasztjuk.
Hozzávalók
A tejszínt felforraljuk, levesszük a lángról és beletördeljük a csokit, édesítjük, ha szükséges. Addig kevergetjük, amíg kihűl, majd lehűtjük, ha jó hideg, habbá verjük. Formákba töltjük, fagyasztjuk.
Zsuzsi főz
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.