Csőben sült halfilé
- 60 dkg halfilé
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg liszt
- 5 evőkanál olívaolaj
- 1 db citrom
A halfilét gyengén megsózzuk, lisztbe forgatva olívaolajban elősütjük úgy, hogy a közepe félig nyers maradjon. A félig sült halszeleteket tűzálló tálba helyezzük, beborítjuk a vékony szeletekre vágott sajttal, és előmelegített sütőbe tesszük, de csak addig, míg ráolvad a sajt. Tálaláskor citromkarikákkal díszítjük.
E:420 kcal Sz:10 g
Pásztortarhonya
- 20 dkg tarhonya
- 25 dkg sovány comb
- 15 dkg füstölt pulykacomb
- 10 dkg vöröshagyma
- 20 dkg virsli
- 3 evőkanál olaj
- 20 dkg burgonya
- fűszerpaprika
- piros arany
A vöröshagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd összepirítjuk az apró kockára vágott füstölt pulykacombbal. Fűszerpaprikát adunk hozzá, majd beletesszük a felkockázott combot.
Ízesítjük sóval, borssal, piros arannyal, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A maradék olajon egy másik edényben megpirítjuk a tarhonyát, felengedjük vízzel, és fedő alatt ezt is párolni kezdjük.
Míg a hús és a tarhonya puhul, a virslit karikára vágjuk, megtisztítjuk, felkockázzuk a burgonyát. Mikor a hús félig megpuhult, a pörkölthöz adjuk a kockázott burgonyát, és készre főzzük.
A majdnem kész tarhonyába beletesszük a virsli karikákat, fedő alatt hagyjuk szárazon "összemelegedni", végül óvatosan belekeverjük a pörköltös burgonyát. Salátával, savanyúsággal tálaljuk.
E:602 kcal Sz:49 g
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.