Receptkombinációk cukorbetegeknek 2.

Cukorbetegség
PUBLIKÁLÁS: 2013. február 03. 19:42
Csőben sült halfilé

Itt van néhány recept a cukorbetegek részére, hogy ők se maradjanak ki a jóból.

Csőben sült halfilé

- 60 dkg halfilé

- 15 dkg trappista sajt

- 5 dkg liszt

- 5 evőkanál olívaolaj

- 1 db citrom

A halfilét gyengén megsózzuk, lisztbe forgatva olívaolajban elősütjük úgy, hogy a közepe félig nyers maradjon. A félig sült halszeleteket tűzálló tálba helyezzük, beborítjuk a vékony sze­letekre vágott sajttal, és előmelegített sütőbe tesszük, de csak addig, míg ráolvad a sajt. Tálaláskor citromkarikákkal díszítjük.

E:420 kcal Sz:10 g

halfile1

Pásztortarhonya

- 20 dkg tarhonya

- 25 dkg sovány comb

- 15 dkg füstölt pulykacomb

- 10 dkg vöröshagyma

- 20 dkg virsli

- 3 evőkanál olaj

- 20 dkg burgonya

- fűszerpaprika

- piros arany

A vöröshagymát apróra vágjuk, 2 evőkanál olajon megfon­nyasztjuk, majd összepirítjuk az apró kockára vágott füstölt pulykacombbal. Fűszerpaprikát adunk hozzá, majd bele­tesszük a felkockázott combot.

Ízesítjük sóval, borssal, piros arannyal, majd kevés vízzel felengedve, fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. A maradék olajon egy másik edényben meg­pirítjuk a tarhonyát, felengedjük vízzel, és fedő alatt ezt is pá­rolni kezdjük.

Míg a hús és a tarhonya puhul, a virslit karikára vágjuk, megtisztítjuk, felkockázzuk a burgonyát. Mikor a hús félig megpuhult, a pörkölthöz adjuk a kockázott burgonyát, és készre főzzük.

A majdnem kész tarhonyába beletesszük a virsli karikákat, fedő alatt hagyjuk szárazon "összemelegedni", végül óvatosan belekeverjük a pörköltös burgonyát. Salátá­val, savanyúsággal tálaljuk.

E:602 kcal Sz:49 g

recept_doboz17
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.