A kísérlet részletei- mely során az alnyok három hónapon keresztül kaptak nagy mennyiségű B-vitamint szemben a kontrollcsoport tagjaival, akik csak placebót fogyasztottak - a Human Psychopharmacology című szaklapban jelentek meg.
Amint arról a tanulmányvezető Con Stough professzor beszámolt, a kísérlet elején a kutatók a hatvan résztvevőt személyiségük, a munkahelyükön feléjük támasztott igények, a hangulatuk, a szorongásuk mértéke, valamint a bennük levő feszültség alapján osztályozták, majd harminc, illetve kilencven nap elteltével mindannyiukat újraértékelték.
„Három hónap elteltével, azok, akik nagy dózisban kaptak B-vitamint, jóval alacsonyabb mértékű munkahelyi stresszről számoltak be, mint amennyivel a kísérlet elején kellett szembesülniük, sőt voltak olyanok is, akik majdnem húsz százaléknyi javulást tapasztaltak e téren, miközben a kontrollcsoport tagjai között semmi hasonlót nem észleltünk” - számolt be megfigyeléseiről a professzor.
Noha ez volt az első ilyen jellegű tanulmány, a húsban, babban, teljes kiőrlésű gabonákban egyaránt megtalálható B-vitamin jótékony hatása eddig sem volt ismeretlen a szakemberek előtt, bár a legtöbb ember természetes úton nem jut elegendő mennyiséghez ebből a vitaminból.
Mivel Ausztráliában a dolgozók többsége évről évre egyre nagyobb mértékű stressznek van kitéve a munkahelyén, Stough professzor igen fontosnak érzi, hogy mindent megtegyenek, amivel ezt csökkenteni lehet, mivel ezáltal a szív- és érrendszeri megbetegedések, a depresszió és a szorongás kockázata is csökkenthető. Mindez pedig a munkaadók érdekével is összhangban áll, hiszen köztudomású, hogy egy kiegyensúlyozottabb lelkiállapotú munkaerő jóval hatékonyabb munkavégzésre képes.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.