A nap, amikor kalapáccsal és vésővel estek neki az Onyx étteremnek

Budapest
PUBLIKÁLÁS: 2020. december 01. 19:09

A márciusi bezárások után a két Michelin-csillagos étterem alig hallatott magáról, így elég nagy volt a meglepetés, mikor nyolc hónappal később Facebook oldalán feldobta az Utolsó Vacsora elnevezésű eseményt.

Forrás: Gerbeaud Gasztronómia

Bár vacsorának hívták, az estére nem mehetett el bárki. A Gerbeaud-csoport két tulajdonosnője, Niszkács Anna és édesanyja, Pintér Katalin előre, bemutatkozó videók által kiválasztották azt a 7 + 1 főt, akik ott lehettek a vacsorán, és ingyenesen fogyaszthatták el az 5+2 fogásos fine dining menüsort és a hozzá tartozó borsort.

Az estét november 28-án rendezték. De mivel nem egy szabályokat áthágó egyszerű vacsoráról volt szó, hanem egy filmforgatásról, ezért minden engedély megvolt hozzá. Ahogy a koronavírus gyorsteszt is minden megjelent vendégnek és személyzetnek, még a forgatás elkezdése előtt - olvasható a Gerbeaud Budapest sajtóközleményében.

Az Utolsó Vacsorán rögzítették az ONYX Film első képkockáit, amit a résztvevők szemüvegén keresztül örökítettek meg. A film egy sikeres időszak lezárásával indul, és az ONYX METAMORFÓZIS izgalmas folyamatát mutatja majd be. A forgatásra videóüzenettel lehetett jelentkezni, és a több száz beküldő közül végül nyolc kiválasztott volt ott a november 28-án megrendezett vacsora-forgatáson.

A részvevők közé bekerült Vajda Pierre ételkritikus és Jókuti András gasztroblogger és műsorvezető is, de egy fiatal 13 éves gasztrorajongó is az Onyx vendége volt az este. A hét fogás elfogyasztása után mindenkinek felszolgáltak még egy logózott kalapácsot és egy spaklit, majd a tulajdonsok segítségével elindult az ONYX bontása a kamerák előtt.

Hogy miért volt szükség erre a teljes bontásra, az majd a következő, szintén meglepőnek ígérkező januári eseményen derül ki - írták az étterem Facebook oldalán is, ahol az ONYX Manifesztum pontjai is elolvashatók. Ezek szerint Az ONYX életében új időszámítás következik, a tulajdonosok nem keresnek séfet, és nem szeretnének semmit újraértelmezni. Viszont a barokkos, kissé túlzó és süppedős stílusnak, ami egykor az étterem szimbóluma volt, mára vége. És ha ezzel a csillagok is mennek, akkor majd mindent újra, tiszta lappal, előről felépítenek - mesélte Niszkács Anna.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.