Gourmet borhétvége Tarcalon

Tarcal
PUBLIKÁLÁS: 2013. február 22. 11:49
A tarcali Andrássy Rezidencia márciusi első borvacsoráján a Patrícius Borház boraival várja a tavasz beköszöntét. A hétfogásos ínyenc menüsort kiváló borok teszik teljessé.

Az Andrássy Rezidencia Wine & Spa hazánk egyetlen ötcsillagos borhotele, mely a Tokaj- hegyaljai borvidék szívében várja vendégeit. A március 2-án megrendezésre kerülő exkluzív borvacsorán a nagy múltú Patrícius Borház borait Ravasz Barna ételkompozíciói kísérik. Az est házigazdája a borház birtokigazgatója Dr. Molnár Péter, aki a világ legősibb védett borvidékének nedűivel kalauzolja végig a vendégeket a hét fogásos menüsoron.

Fotó: Northfoto
Fotó: TriVial
Fotó: Travelo
Fotó: Andrássy Rezidencia Hotel Wine & Spa / Travelo
Fotó: Andrássy Rezidencia Hotel Wine & Spa / Travelo
Fotó: TriVial
Fotó: TriVial

„A Tokaj-Hegyaljára jellemző, dűlők okozta sokszínűség tükröződik a borokban, bár többségük nem jelenik meg önállóan, házasításra kerülnek. Száraz boraink mint a Furmint, Sárgamuskotály és Hárslevelű a fajtára jellemző szép ásványosságúak, és gyönyörű gyümölcsös karaktert hordoznak. A késői szüretelésű borok legkiemelkedőbb értéke az egyensúly" – mondta el Dr. Molnár Péter, a birtok szakmai igazgatója.

„Egyik különlegességünk, a 2008-as késői szüretelésű Katinka a 2012-es Pannon bormustrán az aszúborok között került a legjobb 12 közé. Az aszúborok esetében nagy hangsúlyt fektetünk a dűlőszelekcióra gyakorlatilag minden aszúborunk dűlőválogatásként készül és – néhány különlegesség kivételével – csak később kerül házasításra" – mondta el a szakember.

A finom falatok után pedig jól esik megpihenni a szálloda gyönyörű wellness részlegében, ahol szaunavilág és barlangfürdőre hasonlító, hangulatos élménymedence várja a vendégeket. A fentiek mellett izgalmas vinoterápiás kezeléseken is részt lehet venni itt, hogy minden tekintetben a szőlőről szóljon a hétvége.

A vacsora menüsora

Patricius Hárslevelű Pezsgő, 2009
Amuse Bouche
Patricius Tokaji Furmint, 2011
Sertésszűz juhtúrós körözöttel, uborkasalátával
Patricius Tokaji Hárslevelű, 2011
Nyúlgerinc kéksajtos házi puliszkával, vargányamártással
Patricius Tokaji Sárgamuskotály, 2011
Bőrén sült fogasfilé parajos házi tésztával, tarlórépával
Patricius Tokaji 4 puttonyos Aszú, 2003
Gyömbéres mandarin sorbet pihentető
Patricius Tokaji Késői Szüretelésű „Katinka", 2011
Rózsaszínűre sült kacsamell csicsóka pürével, sütőtökkel
Patricius Tokaji 6 puttonyos Aszú, 2003
Diós csokoládé brownie madártejjel
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.