A tarcali Andrássy Rezidencia márciusi első borvacsoráján a Patrícius Borház boraival várja a tavasz beköszöntét. A hétfogásos ínyenc menüsort kiváló borok teszik teljessé.
Az Andrássy Rezidencia Wine & Spa hazánk egyetlen ötcsillagos borhotele, mely a Tokaj- hegyaljai borvidék szívében várja vendégeit. A március 2-án megrendezésre kerülő exkluzív borvacsorán a nagy múltú Patrícius Borház borait Ravasz Barna ételkompozíciói kísérik. Az est házigazdája a borház birtokigazgatója Dr. Molnár Péter, aki a világ legősibb védett borvidékének nedűivel kalauzolja végig a vendégeket a hét fogásos menüsoron.
„A Tokaj-Hegyaljára jellemző, dűlők okozta sokszínűség tükröződik a borokban, bár többségük nem jelenik meg önállóan, házasításra kerülnek. Száraz boraink mint a Furmint, Sárgamuskotály és Hárslevelű a fajtára jellemző szép ásványosságúak, és gyönyörű gyümölcsös karaktert hordoznak. A késői szüretelésű borok legkiemelkedőbb értéke az egyensúly" – mondta el Dr. Molnár Péter, a birtok szakmai igazgatója.
„Egyik különlegességünk, a 2008-as késői szüretelésű Katinka a 2012-es Pannon bormustrán az aszúborok között került a legjobb 12 közé. Az aszúborok esetében nagy hangsúlyt fektetünk a dűlőszelekcióra gyakorlatilag minden aszúborunk dűlőválogatásként készül és – néhány különlegesség kivételével – csak később kerül házasításra" – mondta el a szakember.
A finom falatok után pedig jól esik megpihenni a szálloda gyönyörű wellness részlegében, ahol szaunavilág és barlangfürdőre hasonlító, hangulatos élménymedence várja a vendégeket. A fentiek mellett izgalmas vinoterápiás kezeléseken is részt lehet venni itt, hogy minden tekintetben a szőlőről szóljon a hétvége.
A vacsora menüsora
Patricius Hárslevelű Pezsgő, 2009