Muskotályos erőleves aszúszemes borpudinggal

Tarcal
PUBLIKÁLÁS: 2012. június 21. 12:53
Borozhatunk, tokajival készült fogásokat kóstolgathatunk, és még a wellness kezelések közben is aszút kennek ránk a június 28. és július 1. között megrendezésre kerülő borfesztiválon Tarcalon.

Neves tokaji borászatok mutatkoznak be június 28. és július 1. között természetes lelőhelyükön, a tokaji borvidéken, a tarcali Hatputtonyos Borfaluban és az ötcsillagos Andrássy Rezidencia Wine and Spa szálloda kertjében.

Zapp Family / Barcroft Media / Northfoto
Northfoto
Bencze Csilla / Travelo
/ Northfoto
/ Northfoto
Northfoto
/ Northfoto
/ Northfoto
Bildagentur-Online/k.thomas / Northfoto
Roel Dijkstra/sunshine / Northfoto
Bildagentur-Online / Northfoto
Northfoto
The Sprockets / Barcroft Media / Northfoto
The Sprockets / Barcroft Media / Northfoto

"Ez a fesztivál az Andrássy Rezidencia kezdeményezése, amelynek egyik fő célja a helyi borászatok, a borrégió és a környék átfogó bemutatása a borkedvelő közönség számára" – mondta el Madarász Melinda a szálloda igazgatója. Korábban a Travelo is járt egyébként a remek szállodában, és azóta is visszavágyunk ide. Beszámolónkat itt olvashatja.

Nemzetközi elismerés Tokaj-Hegyaljának

Az Egyesült Államok egyik legjelentősebb szaklapja, a 700 ezer példányban megjelenő, 300 ezer online olvasóval büszkélkedő Wine Enthusiast Magazin a tíz leginkább meglátogatásra méltó borászati célpontja közé sorolta Tokaj-Hegyalját.

No, de vissza a borfesztiválhoz: több mint tíz neves pincészet képviselteti majd magát, akik bebizonyítják, hogy a tokaji borkínálat korántsem merül ki az aszúk repertoárjában, hiszen a vidék száraz borai legalább ugyanolyan olyan jók. Bemutatkozik a Dobogó Pincészet, a Hétszőlő Pincészet, az Erzsébet Pincészet, a Dereszla Pincészet, a Kikelet Pincészet, a Füleki Pincészet, a Bott Pincészet és a Patrícius Pincészet. Természetesen az Andrássy Pincészet sem maradhat ki a sorból, hiszen borospincéjük konkrétan a szálloda alatt található. A borok mellett pálinkázni is lehet majd, és a Mádi Sajtműhely kínálatába is belekóstolhatnak azok, akik megvásárolják a 2000 forintos belépőt. Ez tartalmaz egy tokaji borospoharat, és öt darab kóstolójegyet is.

Zapp Family / Barcroft Media / Northfoto
Northfoto
Bencze Csilla / Travelo
/ Northfoto
/ Northfoto
Northfoto
/ Northfoto
/ Northfoto
Bildagentur-Online/k.thomas / Northfoto
Roel Dijkstra/sunshine / Northfoto
Bildagentur-Online / Northfoto
Northfoto
The Sprockets / Barcroft Media / Northfoto
The Sprockets / Barcroft Media / Northfoto

Aki nemcsak a borfesztiválra látogat el ide, hanem szobát is foglal, annak itt még korántsem ér véget a gasztro-kaland: az Andrássy Rezidencia Wine and Spa séfje a szálloda vacsoráját úgy állította össze, hogy a bor minden fogásban szerepet kapjon. Meg lehet kóstolni az aszús kacsamáj pástétomot, a szőlős, diós, kecskesajtos salátát, a tokaji borkrém levest, a muskotályos jérce erőlevest, a bortésztába burkolt harcsafilét, a grillezett csirkemell filét hárslevelű-mártással, a vörösboros pincepörköltet, a barátfülét tokaji paprikás mártással, az aranygaluskát tokaji boros vanília sodóval, és az aszúszemes borpudingot is.

Mivel a szálloda nevében nem csak a bor, de a spa is helyet kapott, a wellness élmények sem maradnak ki, ha ide látogatnak. Miután jót fürdőztek a kuckós wellness-részlegben, aszú tartalmú hatóanyagokkal kényeztethettik bőrüket – mert nem vicceltünk, mikor azt írtuk, hogy itt az arcunkra kenik a tokajit.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.