Ezzel a menüvel könnyíthet a gyomrán a két ünnep között

Ezzel a menüvel könnyíthet a gyomrán a két ünnep között

hal
PUBLIKÁLÁS: 2020. december 27. 12:00
Bár szilveszterkor jellemzően még nehezebb ételek kerülnek az asztalra, ilyen erőt próbáló év után legalább a menün érdemes könnyíteni. A babonások se aggódjanak: az a szerencse, ami egy hallal elúszik, vagy egy csirke elkaparja, valószínűleg nem is volt!
Bors

Avokádó-krémleves

Elkészítési idő: 40 perc

Nehézségi fok: * *

Hozzávalók (4 db): 20 dkg karfiol * 20 dkg krumpli * 1 nagy avokádó * 8 tojás * 1,5 l csirke alaplé * 1 kk só * ½ kk őrölt bors * ½ kk őrölt szerecsendió * 1 dl tejszín

A tálaláshoz: pirított kenyérkockák

Elkészítés: A kockára vágott krumplit, a rózsáira szedett karfiolt és a kimagozott, megtisztított avokádót a csirkealaplében puhára főzzük. A tojásokat külön keményre főzzük és megtisztítjuk. A főtt zöldségeket 4 db kemény tojással és a tejszínnel együtt pürésítjük, majd a sóval és a fűszerekkel összemelegítjük. Pirított kenyérkockákkal és a maradék, félbevágott főtt tojással tálaljuk.

Almás csirkesaláta

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: *

Hozzávalók (6 adag): 4 nagy alma * 1 csontos csirkemell * 10 dkg ementáli sajt * 10 dkg aszalt áfonya * 10 dkg kesudió * 20 dkg majonéz * 1 kk só * ½ kk őrölt fekete bors * 1 babérlevél

Elkészítés: A csirkemellet sós vízben, egy babérlevelet mellé dobva puhára főzünk. Kicsit hagyjuk hűlni, majd lefejtjük róla a húst, és 1,5 cm-es kockákra vágjuk. Ugyanígy feldaraboljuk az almát és a sajtot is. Egy nagy tálban összekeverjük a csirkehúst, az almát, a sajtot, a kesudiót és az aszalt áfonyát. Megsózzuk, meghintjük borssal, majd hozzákeverjük a majonézt. Félóra hűtés után tálaljuk.

TIPP: A majonézhez keverhetünk egy kis curryport és őrölt koriandert, így még izgalmasabb lesz a salátánk. Pirítóssal tálaljuk.

Egyben sült ponty zöldségágyon

Elkészítési idő: 60 perc

Nehézségi fok: * *

Hozzávalók (6 főre): 1,5 kg ponty (megtisztítva, egészben) * 15 dkg krumpli * 10 dkg sárgarépa * 10 dkg zöldbab * 10 dkg koktélparadicsom * 1 fej fokhagyma * 5 dkg vaj * 1 csokor petrezselyemzöld * 1 tk só * 1 kk fehér bors * 2 ek olaj

Elkészítés: A kibelezett, lepikkelyezett, megmosott pontyot letörölgetjük, kívül-belül besózzuk. A vajat kikeverjük egy kevés sóval, fehér borssal, és a hal bel­sejébe kenjük, majd kibéleljük a pet­rezselyemmel. A tepsit kiolajozzuk, és beleszórjuk a megtisztított, feldarabolt zöldségeket és a félbevágott fokhagymafejet. Ráfektetjük a halat, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 40 perc alatt készül el.

Ez is érdekelheti!

Rubint Réka titkos receptjével büntetlenül élvezheti a karácsonyi zserbót

Nem titok többé a tökéletes dinsztelt káposzta receptje

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.