Rubint Réka titkos receptjével büntetlenül élvezheti a karácsonyi zserbót

Rubint Réka titkos receptjével büntetlenül élvezheti a karácsonyi zserbót

recept
PUBLIKÁLÁS: 2020. december 23. 08:30
A háromgyermekes sztáranyuka imádja az édességeket. Karácsonykor sem tagadja meg magától a finom falatokat. Ugyanakkor vigyáz az alakjára, így újragondolta nagymamája zserbó receptjét, hogy az ünnepek alatt büntetlenül tudjon nassolni.
Bors

Sokan rettegnek attól, hogy a karácsonyi időszakban felszednek pár kilót. Sajnos ilyenkor a legnehezebb nemet mondani a nagyi bejglijének, és persze folyamatosan tele van a hűtő is finomságokkal. Rubint Réka is azért várta gyermekkorában az ünnepeket, mert nagymamája készítette a világ legfinomabb zserbóját. A hagyományos alapanyagokból készült édesség viszont hízlal, így kifejlesztette családjának és ismerőseinek a szénhidrátcsökkentett változatot.

Íme a korszakalkotó zserbó recept

• 52 dkg liszt: update master mix + fehér liszt keveréke fele-fele
• 2 tojás
• 30 dkg margarin
• 1,5-2dl tej
• 1,5 dkg élesztő
• csipetnyi sütőpor
• csipetnyi Zero cukor (az élesztővel felfuttatott tejbe)

Töltelékhez:

• 0,5 kg darált dió
• 4 dkg Zero cukor
• 2-2,5 üveg Update lekvár
• A bevonathoz: update tortabevonó felolvasztva

Az élesztőt a langyos tejben egy csipet Zero cukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd hozzáöntjük a megkelt élesztőt, a cukrot, a tojást, a csipetnyi sütőport és jól összedolgozzuk.

A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk. Mindegyik lapot kinyújtjuk, de a tészta ne érjen egészen a sütőlap széléig, mert a kelésnél és a sütésnél terjeszkedik még! Az alsó lapot lekvárral megkenjük, és meghintjük a darált dió, valamint a Zero cukor keverékének a felével. Ráhelyezzük a második lapot, azt is hasonlóképpen kenjük meg és töltjük. Erre rátesszük a harmadik lapot úgy, hogy a széleket is betakarjuk vele.

A tésztát szobahőmérsékleten kelesztjük egy óráig. Villával megszurkáljuk és lassan sütjük, míg a teteje egyenletes világos pirosra sül. A kész tésztát, ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk és végül – ízlés szerint – kockákra, vagy szeletekre vágjuk.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.