Kapcsoljunk turbósebességre! Jóllakva is olvadnak a kilók

Kapcsoljunk turbósebességre! Jóllakva is olvadnak a kilók

diéta
PUBLIKÁLÁS: 2019. február 26. 19:30
Az alábbi ételek igazi örömforrások, mert még az éjszakai „konyhajárat” során is bátran nyúlhatunk hozzájuk.
Bors

– Nálam a diétás ételek közül a pizza a sláger. Az alapja túróból és zabkorpából készül, ami ha kihűl, ugyanolyan ízre, mint a dagasztott tészta, de kalóriában nem lehet összehasonlítani – mondja Marton Adrienn, a gasztroműsorok háziasszonya.

Hozzávalók:   
350 g tehéntúró,
80 g zabkorpa,
1 tojás,
reszelt parmezán ízlés szerint,
1 gerezd fokhagyma,
fűszerek (só, bors, oregánó, bazsalikom)

– A túrót összetöröm, darálok hozzá zabkorpát, majd összekeverem egy tojással. Fűszerekkel gazdagítom, reszelt parmezánt teszek hozzá, majd a masszát szépen pizza formájúra nyújtom. 180 fokon 15 percig elősütöm. Ezután mehet rá a feltét, és vissza a sütőbe 25 percre. A feltét bármi lehet, csak a képzelet szab határt.

Nem az, aminek látszik

– Első ránézésre krumplinak tűnik, de bizony ez tepsiben sült répa. Ízesítse fokhagymával, zöld fűszerekkel. Sütés közben karamellizálódik a zöldség, ezért isteni finom lesz.

Kamutócsni az új őrület

– Finom, és alig van benne szénhidrát. Kell ennél több? A cukkíniket meghámozzuk, lereszeljük. Megsózzuk, majd egy-két egész tojást hozzákeverünk. Jöhet a bors és a lilahagyma ízlés szerint. Lepényeket formázunk, és már mehet is a mangalicazsírra.

Barba-trükk: így nem lesz száraz a csirke

– A csirkemell igazi jolly joker alapanyag, ha búcsút akarunk inteni az úszógumiknak. A fehér húsoknak alacsony a zsír-, koleszterin- és kalóriatartalmuk. Egyszerűnek tűnik, de sok helyen hibázhatunk, és a végeredmény egy kiszáradt húsdarab, amit szüntelenül rágunk, és nem csúszik. Az alábbi apróságokkal új dimenzióba lép a vacsorája.

• A húst ne forgassuk túl sokat, és húscsipeszt használjunk villa helyett, nehogy felsértsük a felszínét! 
• Tegyük alufóliába, sütőzacskóba, vagy sütőpapírba, mert ezek benntartják a nedvességet!
• Vastagabb, nagyobb szeletekkel dolgozzunk, ne aprítsuk fel!
• A csirkemellnek bőven elég tizen­öt perc sütés is, utána elindul a száradás.

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.