Amikor már azt érezzük, hogy a nyitott hűtő nem éppen kellemes illata csapja meg az orrunkat, ideje kipakolnunk, és fertőtlenítenünk a polcokat. Ha kipakoltuk a hűtőt, nézzük át, és szabaduljunk meg a romlott ételektől.
Ezt követően a megmaradt ételeket, melyek esetleg erős illattal rendelkeznek, csomagoljuk zárható zacskóba, vagy helyezzük jól záródó tetővel fedett műanyag dobozba. Mielőtt visszapakolnánk, tisztítsuk meg a hűtőnket, amelyet megtehetünk mosogatószeres meleg vízzel, ám ha nem szeretnénk vegyszert az ételek közelében használni, hanem kizárólag természetes anyagokkal fertőtlenítenénk arra is adunk néhány tippet.
Langyos, ecetes vízzel is kitörölhetjük a hűtőt, hiszen az ecet nemcsak fertőtlenít, hanem elveszi, és magába zárja a megmaradt kellemetlen szagokat. Az ecetes, forró vízhez egy kis csomag szódabikarbónát is szórhatunk, mert így garantáltan elűzzük a szagokat, fertőtlenítjük a hűtőt, és ráadásképp a szódabikarbónának köszönhetően ecet kissé kellemetlen, savanykás szagát is semlegesítjük.
A friss és tavaszian üde illat megőrzéséhezis bevethetünk néhány egyszerű, mégis nagyon hatásos praktikát. Vágjunk félbe egy citromot, kaparjuk ki a belsejét, töltsük meg sóval, és élvezzük a friss illatot, amely ha hetente cseréljük a citromot, garantáltan megmarad.
A kávészemek szintén hatásosak, egy kis tálba kiöntve semlegesítik az esetlegesen keveredő kellemetlen aromákat. A tiszta és friss illatról úgy is gondoskodhatunk, hogy veszünk a gyógyszertárakban vény nélkül kapható széntablettát, és 10-15 darabot egy kistálkába rakunk. Ha megfogadunk a fenti tippek közül néhányat, a hűtőnk garantáltan tiszta és friss illatú lesz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.