Linzertészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 tojássárgája
1. A tésztához a lisztet a vajjal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojássárgáját.
2. Kinyújtjuk (nem túl vékonyra, így sülés közben nem fog gyorsan megpirulni a linzerek széle) és kiszaggatjuk, cukorgyönggyel díszítjük.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a linzereket és 180 °C-os sütőben kb. 10 percet sütjük (végig figyelve, hogy ne kezdjen el pirulni).
Tippek:
Ha akasztható díszt szeretnénk készíteni, még sütés előtt a tepsiben lyukasszuk át a linzert a megfelelő helyen egy hurkapálca segítségével.
Az ültetőkártyához a díszt folyékony ragasztóval rögzítsük.
Az asztali díszeknél a kaspó vagy a tál feltöltéséhez használhatunk dekorhomokot, dekorkavicsot vagy akár földet és füvet is. Ha a díszek nem állnának meg maguktól, egy mögéjük szúrt fogpiszkáló segítségével támasszuk ki őket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.