Bajor bodzabefőtt
Hozzávalók: 8 körte, 1 liter víz, 1 citrom, 1.5 kg szilva, 1 kg bodzabogyó, fél kg cukor.
Elkészítése: A körtéket meghámozom, negyedelem és megszabadítom a magházától, majd citromos vízben félpuhára főzöm. Rövid ideig vele főzöm a kimagozott, felezett szilvákat. Összekeverem a nyers, megmosott bodzával és üvegekbe töltöm.
A főzőlevet a cukorral és a citromlével felfőzöm, ráöntöm a gyümölcsökre és fél óráig 80 C°-on gőzölöm.
Bodzabefőtt 1.
Elkészítése: 4 kg érett bodzabogyót szárastul megmossuk, majd a bogyókat leszedjük, és dunsztosüvegbe rakjuk. 2 liter vizet, 1 kg cukrot - hozzáadva fahéjat és néhány szem szegfűszeget- felforralunk, és amikor kihűlt 2 db citrom levét adjuk hozzá, majd az üvegekben levő bogyókra öntjük.
Az üvegek tetejét tartósítószerrel kezeljük, és gondosan lezárjuk, 80°C -on 30 percig hőkezeljük. Kihűlésig a fazékban hagyjuk, utána hűvös helyen tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.