A Hong Kong-bázisú Ovolo szállodalánc lesz a világon az első olyan csoport, melynek éttermei teljes életmódváltáson mennek keresztül. Nemcsak több vegetáriánus fogással készülnek, de azt tervezik, hogy egy évre a teljes menüjük zöldségalapúvá válik. És ha az új koncepció tetszik a vendégeknek, lehet, hogy meg is tartják azt – olvasható a South China Morning Post oldalán.
A butikhotelekkel foglalkozó Ovolo Hotels-nek nyolc szállodája van, Hong Kong mellett Ausztrália három nagyvárosában, így összesen tíz éttermet üzemeltet. A Hong Kong-i VEDA nevű étterem például már a fennállása óta vegetáriánus ételekkel várja a vendégeket, és ezt a kínálatot nem trendként kezeli, hanem az egészségtudatosság és a kreativitás miatt döntöttek a növényi alapú étrend mellett.
A hotellánc igazgatója szerint több éttermükben próbálták már a növényi alapú ételek felé billenteni a mérleget, döntésre azonban csak most jutottak, így 2021-től egy évig az összes hotel és étterem 100%-ban vegetáriánus konyhával üzemel majd, vagyis sehol sem jelenik meg hús az ételekben.
Elsősorban az etikus gasztronómia, a fenntarthatóság és a wellness trendek miatt határoztak úgy, hogy életmódváltást vezetnek be és tudatosabb, zöldebb vonalon mennek tovább – fogalmazott a lapnak adott interjújában az igazgató.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.