Vélemény

Vélemény: Akár az Isten

Szekeres Tamás

Létrehozva: 2015.04.08.

Robin Cook egyik remek krimijének volt ez a címe. Természetesen nem a baromfitenyésztés visszásságairól szólt, de nekem a kollégánk cikkét elolvasva mégis ez ugrott be.

Az ember ugyanis tényleg a természet koronájának és korlátlan urának tekinti magát, a hatékonyság jelszavának mindent verő aduját az asztalra csapva minden rettenetes állatkínzás alól felmentést ad magának.

Nem akarok képmutató lenni: én is eszem húst. Úgy gondolom ugyanis, hogy ez a természet rendje, a ragadozók (márpedig az embert tekintsük annak!) más egyedek elejtésével lakatják jól magukat, kölykeiket, biztosítják a fajfenntartást.

Ugyanakkor ez az elv nem engedi meg szerencsétlen kis szőrmés rágcsálók tenyésztését, agyonverését és megnyúzását, nem engedi meg védekezni képtelen homárok élve megfőzését, s nem engedi meg naposcsibék millióinak élve ledarálását.

Gyomorforgató nézni, ahogy költségmegfontolásból a szerencsétlenül vergődő állatokat a gép darabokra szaggatja. Nem készül róla felvétel, de én magam előtt látom a keltetőüzem tulajdonosának elégedett arcát, ahogy az így elért extra profitot zsebre vágja.

És szarik rá, hogy milyen áron.

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatják

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek