Vélemény

Pro és kontra: Demszky nyilvános vizelése

Ferentzi András, Szirmay Dávid

Létrehozva: 2014.11.15.

Mint ismeretes, a volt főpolgármester, a minap közterületen könnyített magán. A szükség nagy úr, vagy jobban tette volna, ha visszatartja?

Pro: Szükség

Nem kedvelem Demszky Gábort, de most muszáj a védelmembe venni. Ez az egykoron emblematikus, ám mára alaposan elkopott figura egy átborozott este után nem bírta megfékezni feszítő hólyagját és lehugyozott egy bokrot a Királyhágó téren. Kérem, jelentkezzen olyan férfi, aki még soha nem vizelt közterü­leten! Ígérem, cikket írok róla. Ilyen ugyanis nincs. Demszky nem buszt vagy járókelőt vett célba – az más lenne –, hanem egy bokrot. „Nem lehetett jobban elbújni” – védekezett a kisdolgáról nyilatkozó exfőpolgármester, és ez hihe­tő is. Ha viszont Demszky most kiáll és elkezdi Tar­lós lemondását követelni, mond­ván, kevés a nyilvános vécé Budapesten, ezt az írást kéretik azonnal tárgytalannak tekinteni!

Kontra: Tartsa vissza!

Mindent meg lehet magyarázni. Azt is, ha rajtakapják az embert köztéri vizelésen. Kínos, nagyon kínos. Különösen, ha ismert emberről van szó. Mert bár a többség undorodik attól, ha egy hajléktalant lát a dolgát végezni valamelyik kapualjban, azért valamilyen szinten mégiscsak más eset, mintha a volt főpolgármestert kapják rajta, amint a park szélén csorgat. Az utcán élő máshol nem igazán végezheti a dolgát. Demszky úr viszont könnyedén megtehette volna, hogy besétál valamelyik előkelő budai kávézóba hazafelé menet, és míg kikér egy tonikot, addig gyorsan meglátogatja a mellékhelyiséget. Persze ötszáz forint mindenkinek sok, de ha valaki sajnálja rá a pénzt, az inkább tartsa vissza! Később még többe kerülhet az apró kihágás. 

Kapcsolódó cikkünket itt olvashatják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek