Vélemény

Vélemény: Gyula bá, a trafikos

Szekeres Tamás

2013. május 18. szombat 11:20

Grosics Gyula – mint ezt a 444.hu portál kiderítette – az utóbbi két évben 8,4 millió forintot vett fel a Fidesz-frakciótól tanácsadás és háttéranyag-készítés címén.

Az Aranycsapat legendás játékosa a hírt nem kommentálta, csak megjegyezte, hozzá van szokva a mocskolódáshoz. Gyula bá, ezt tudni kell, nem nyomorog, csak a nemzet sportolójaként havi félmilliót vesz fel, de nyugodtan mondhatom, ha valaki, akkor ő megérdemli. Sőt megérdemel többet is!

Bevallom, engem nem irritál, hogy ehhez még hozzákeresett jó néhány milliót – mínusz adó!, figyelmeztet a koros kapus –, de arra azért kíváncsi lennék, mire fizették ki neki ezt a szép summát. Hadd legyek hitetlen, kizártnak tartom, hogy piaci alapon vásárolt a kormánypárt Grosicstól tanácsot. Az a gyanúm, egész másról van szó.

Orbán köztudottan bolondul a futballért – éljen, éljen! –, a régi korok legendáiért meg teljesen odavan. Nem véletlen, hogy a tősgyökeres kispesti Puskás Ferenc nem „odahaza”, hanem Viktor fellegvárában, Felcsúton kapott akadémiát. Futballberkekben köztudott, hogy Öcsi özvegye, Bözsi néni nem tud olyat kérni, amire Orbán nemet mondana, és Grosicsot s az Aranycsapat másik élő tagját, Buzánszky Jenőt is a tenyerén hordja.

Semmi gond, ha aranyat önt a lábuk elé (más kérdés, hogy mások, akik szintén megérdemelnék, mennyit és miért kapnak vagy nem kapnak), csak ez a tanácsadósdi olyan átlátszó. Mondanák azt: a Fidesz rajong a futballért, imádja Gyula bát, a Fidesz mindent megtesz érte. Ehelyett jön ez a háttéranyag-készítés vagy mi a fene, az egésznek olyan mutyibűze van, mint a közelmúlt legvérlázítóbb ügyének.

Miért kell Grosics Gyulából trafikost csinálni?

További cikkek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Légiósok: Varga Kevin beállt, egy perc múlva gólt lőtt a Galatasaraynak

she.life.hu

5 mérgező baráttípus, aki inkább lehúz, mint felemel

mandiner.hu

Elúszott a baloldali népszavazás: legalább 250 ezret akartak, végül csak 235 ezer aláírást gyűjtöttek össze a baloldali pártok

szon.hu

Ezt nagyon várta már Szabó Zsófi! Jön a baba!

origo.hu

Sárba tiporták a tesztelők a Radeon RX 6500 XT-t

vg.hu

Visszavonulót fújt a forint

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 21.: Meglepő fordulatokat jeleznek a bolygók pénteken

nemzetisport.hu

Király-kupa: Athletic Bilbao–Barcelona élőben az NSO-n!

origo.hu

Megunta a sorban állást Pesterzsébeten, és megmutatta, szerinte mire való a városi terepjáró - videó