Már most érdemes készülni a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) tavaszváró Mini Svét rendezvényére, amit március 25-én tartanak a szigetmonostori Rosinante Fogadó kertjében. Tapasztalatból mondjuk, hogy nem csak a helyszín éri meg az időnket, hanem már az odajutás is, hiszen útirányunktól függően akkár komppal is érkezhetünk.
A fogadó, ahonnan anno a SVÉT útnak indult, folyamatosan tart tematikus hétvégéket, vacsoraesteket, vásárokat és főzőkurzusokat, de a tavaszi szezont beindító rendezvénye az egyik leghangulatosabb. Az eseményen a séfek tálalják a vendégeknek az ételeket, akik így akár szóba is elegyedhetnek velük. Az éttermek pedig kóstolóadagokkal készülnek, így lehetőség van több ételt is kipróbálni. A rendezvényre a belépés ingyenes (a rendszer 0 Ft-os jegyet ad), de regisztrálni kell mielőtt érkezünk – olvasható az esemény oldalán.
Az idei Mini Svéten a Kistücsök (Jáhni László), a Nomád (Balogh Bari), a Macok (Macsinka János), A Séf és a Kertész (Horváth Gábor) lesznek a hagyományosan visszatérő vendég éttermek, a házigazda Rosinante (Ódor Gergő) mellett.
Meglepetésvendégként ott lesz a helyszínen a győri Búzakék Pékség (Takács Gábor), ami croissant variációkkal és vadkovászos péktermékekkel mutatkozik be, valamint a Harrer Cukrászda és Csokoládéműhely, illetve a lajoskomáromi Páskom 1802 gasztroműhely séfjei is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.