Az egri vendéglátóhelyek különleges finomságokkal készülnek az adventi időszakra – írja a Turizmus.com. Tizenöt egri étterem, kávézó, bár és borászat csatlakozott a Téli Gasztrotúra eseményhez, és kínálja saját szezonális ínyencségét a helyi lakosoknak és a városba érkezőknek egyaránt.
A hamburgeről a kocsonyáig, a forró csokoládétól a forralt borig sok minden megtalálható a téli egri gasztronómiai kínálatban. A finomságok önmagukban is rendelhetők, de a szervezők arra biztatják a résztvevő vendégeket, hogy próbáljanak ki minél több mindent, és alakítsák valódi gasztrotúrává egri látogatásukat. Mindehhez egy játékot is kitaláltak.
A téli ínyencségek megkóstolásával ugyanis mindenki pontokat gyűjthet: 2 pontot érnek a főételek, és 1-1 pontot a desszertek és italok. Ha pedig valaki összegyűjt 5 pontot, az ajándékba kapja Az egri bor - Bikavértől a Csillagig című könyvet, amelyet a helyi Tourinform irodában lehet átvenni. A gasztrotúra január 2-ig tart, az összegyűjtött pontok pedig január 8-ig válthatók be a könyvre. Minderről bővebben itt olvashatnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.