Hallottak már Az Év Szaloncukra versenyről? Idén már második alkalommal rendezték meg, és a szervezők a mostani megmérettetésre is igyekeztek az összes hazai gyártót meghívni. A gyártók szabadon dönthettek arról, hogy részt vesznek-e az ingyenes versenyen, illetve nevezés esetén hányféle szaloncukrot indítanak el - olvasható a sajtóközleményben.
A megmérettetés kategóriáit aszerint határozták meg, hogy miként változott a piac és a fogyasztói igények, az összeállításban a Magyar Édességgyártók Szövetsége nyújtott segítséget. Az Év Szaloncukra mellett a kézművesek külön is megmérkőztek, de idén is kiemelt kategória volt a hozzáadott cukrot nem tartalmazó szaloncukroké, valamint az alacsonyabb árúaké (599Ft/100g alatt). Mivel a múlt évnek is megvoltak a maga slágerízei, idén is megkeresték a legnépszerűbb ízek legjobbjait, ugyanakkor ebben az évben is kiválasztották a legjobb új ízt - ezekben a kategóriákban csak egyetlen győztest hirdettek.
Az értékelés során a meghívott zsűritagok mellett az Év Szaloncukra Facebook- és Instagram-oldalának követői közül is többen lehetőséget kaptak a kóstolásra, továbbá a Szeretem a csokit YouTube-csatorna videós párosa, a Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Nagycsaládosok Kispesti Egyesületének tagjai és vezetői is segítségére voltak a csapatnak.
A verseny számokban
Az Év Szaloncukra kategória első helyén a gödöllői Sulyán Cukrászda Egy falat Mennyország sütemény-szaloncukor verziója végzett, amit az Eucharisztikus Kongresszus Süteményének választott süti ihletett.
A második helyet a kiskunlacházi Demeter Chocolate jamaicai feketekókuszos, fehér csokoládéba mártott szaloncukra nyerte el, ami ezzel a címmel együtt három díjat is besöpört idén, míg a harmadik helyen címvédőként idén is a maklári Stühmer pisztáciakrémes szaloncukra végzett.
Az Év Szaloncukra kézműves kategóriájában a gödöllői Sulyán Cukrászda fehércsokoládéba mártott, roppanó kekszes, fehér csokoládés trüffel-szaloncukra lett az első, a második szintén a Demeter Chocolate jamaicai feketekókuszos finomsága lett, míg a harmadik helyet a gyulai Kézműves Cukrászda sós-karamella szaloncukra szerezte meg.
Az Év Cukormentes Szaloncukra kategóriájának első helyezettje a maklári Stühmer mogyorókrémmel töltött, tejcsokoládés, édesítőszerekkel készült szaloncukra lett, a második helyezett a Lissé Kft. Aranygaluska ízű szaloncukra, a harmadik helyezett pedig a Stühmer narancsos szaloncukra lett.
Az alacsonyabb árú (599Ft/100g alatti) szaloncukrok közül a Tesco banános-ropogós és málnás-robbanócukorkás szaloncukra végzett az első helyen, a második helyre a Lidl hozzáadott cukor nélküli fehércsokis eper és sárgabarack ízű szaloncukra került, a harmadik a Nestlé Boci meggyes zselés szaloncukra lett.
A legjobb marcipános szaloncukor az orosházi Hóvirág Fagylaltbár vörösboros-aszalt szilvás-marcipános szaloncukra, a legjobb karamellás szaloncukor a keszthelyi Sütibbolt ropogós ostyás sós-karamellje lett. A legjobb mogyorós szaloncukor címét a Stühmer piemontei mogyorós szaloncukra vitte el, a legjobb kókuszos szaloncukorét pedig a Demeter Chocolate idén háromszoros díjnyertes jamaicai feketekókuszos szaloncukra. A zselés szaloncukrok között ezúttal is a címvédőként a múlt évben is nyert Choco Garden meggyes zselés szaloncukra diadalmaskodott. Az idén először megjelenő új ízek közül a Boci meggyes zselés szaloncukra lett a győztes. A verseny hivatalos oldalán az összes gyártót is megtaláljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.