Győr városa gazdag a halételeket kínáló éttermekben, széles választékkal várja a helybélieket és a vendéket egyaránt. A halételek elkészítése azonban tájegységenkét változó. Ezt a változatos kínálatot vonultatja a fel a hétvégén az első Győri Halnapok rendezvény.
A hagyományteremtő céllal induló rendezvény október 9-én és 10-én, a Radó sziget várja a gasztro rajongókat. A győriek egyik kedvelt találkozóhelyén az ország jobbnál-jobb éttermei kínálják majd a tájegységekre jellemző halételeket.
A kínálatban lesz többek között szegedi, balatoni, szigetközi és bajai, különböző ízesítéssel készülő halászlé, hagyományos harcsapaprikás, halburger és egy újdonság is, a harcsacsinta. Mivel még a szervezők is csak a nevével találkoztak - írják az esemény Facebook-oldalán, ezért a helyszínen kell majd kideríteni, hogy édes vagy sós ételről van-e szó.
Az ínyenceket egészben sütött süllő, keszeg és kárász is várja majd, de azok sem maradnak éhesen, akik nem kedvelik a halételeket. Őket többek között churros, kürtőskalács és lángos várja. A rendezvény a gasztronómiai kínálat mellé remek zenék is járnak majd - olvasható a program leírásában.
A sziget pavilonjában 9.-én, szombaton, vérpezsdítő térzenét szolgáltat a Star Machine, és Michelle Myrtill jazzénekesnő. Vasárnap pedig Mohácsi Attila, a Győri Nemzeti Színház színművésze érkezik a szigetre olasz ihletésű Érzések és Sugallatok műsorával. Az esti szórakozásról a Petúnia Nyaral zenekar gondoskodik.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.