Elvesztette csillagát a világ legolcsóbb Michelin-csillagos étele

elvesztés
PUBLIKÁLÁS: 2021. szeptember 08. 14:47

A világ legolcsóbb Michelin-csillagos étele. A Michelin Guide 2016 júliusában megjelent első szingapúri kalauzában ezzel a címmel díjazta Chan Hong Meng utcai séf egyszerű, de kivételesen finom életét, a szójaszószos sült csirkét rizzsel és tésztával. Chan egyike volt annak a két mozgó utcai árusnak (hawker), akit akkor csillaggal jutalmazott a Michelin. Az egytálételt 3 dollár alatt lehetett kapni a kifőzdében.

A stand eredeti angol neve: Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle Forrás: ROSLAN RAHMAN / AFP

De ahogy az várható volt, Chan kihasználta a címmel járó lehetőségeket, és a hírnévvel járó kötelező köröket is lefutotta. A kifőzde nevét a könnyebben megjegyezhető Hawker Chan-ra változtatta, és terjeszkedni kezdett. Most azonban úgy tűnik, a hirtelen növekedés nem tett jót az üzletnek. A Hawker Chan elvesztette meglepetésként érkezett Michelin-csillagát - olvasható a Foodandwine.com oldalán.

Képviselője szerint Chan Hon Meng séf 2009 óta ugyanolyan odadással és főzési módszerrel készíti az ételeit, mint a csillag megszerzése előtt. Célja továbbra is az, hogy frissen készítse el a fogásokat az utcai konyhájában, nem egy másik, központi konyhán.

Sem ő, sem a dolgozói nem értik, miért maradtak ki az idei kalauzból, de fogadják, hogy továbbra is olyan ízletes és megfizethető ételeket készítenek majd, mintha csillaguk lenne.

Hogy a csillag elvesztése milyen hatással lesz a séf üzletére, az még nem látható. De az biztos, hogy ma már vannak olyan sztárséfek a nagyvilágban, akik visszaadták a saját csillagaikat, és olyanok is, akik bekerültek volna a kalauzba, de határozottan kérték, hogy ne szerepeljenek benne. Kétélű kard lenne a Michelin-csillag?

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.