Utazási magazin

A norvég homár nagymestere, a marseille-i AM étterem kiérdemelte harmadik csillagát is

Travelo

Létrehozva: 2021.01.18.

A Michelin étteremkalauz hétfőn bemutatott franciaországi kiadványából derült ki, hogy Alexandre Mazzia étterme a gasztronómiai biblia lehető legjobb értékelését kapta, vagyis megkapta a harmadik csillagát is, így a három Michelin-csillaggal rendelkező franciaországi és monacói éttermek száma 30-ra emelkedett.

Forrás: Facebook.com / Restaurant-AM

Alexandre Mazzia étterme, az AM Marseille egyik elegáns lakónegyedében található, ahol a tehetséges séf a saját útját követi, de közben folyamatosan finomítja gasztronómiai tudását. Éttermében a hangsúly elsősorban a zöldségeken van, illetve a friss halakon és tenger gyümölcsein. A fogások érdekessége még, hogy tetten érhető bennük egy csomó afrikai hatás, mivel a séf 14 éves koráig Kongóban élt. A séf és csapata egy jelszó alapján dolgozik, ez pedig a merészség – írták a Michelin Guide oldalán.

Az étterem egyik specialitása a norvég homár (langustine) alga popcornnal és mortadellával, a fodros káposztagomba kacsalevesben blansírozva, borsverbénával és pancettával Bigorréből (Délnyugat-Franciaország).

A 2021-es kiadványt a koronavírus-járvány miatt közönség nélkül mutatták be a párizsi Eiffel-toronyban.

Ebben az évben leminősítés, vagyis a csillag elvesztése nem történt. Franciaországban legalább február közepéig zárva tartanak még a bárok, kávézók és éttermek. Bár egyes helyek itt is át tudtak állni házhozszállításra és elviteles üzemmódra, de egyesek az állami segítség ellenére is nehéz helyzetbe kerültek anyagilag.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek