A British Airways Tom Kerridge Michelin-csillagos séf főzjével igyekszik egy kis luxust csempészni a turista osztályra, írja a Travelandleisure. Az új szolgáltatás a Speedbird Café nevet kapta, a menüsorban pedig ugyanúgy szerepelnek a húsos szendvicsek mellett brit klasszikus ételek - például a steak ale pitével és egy korsó sörrel -, mint a karfiolos tortilla a nemzetközi fogások között.
Kerridget a brit konyha nagymestereként is emlegetik, a Marlow városában található The Hand & Flowers étterme az Egyesült Királyságban elsőként kapott két Michelin-csillagot kapott. Ugyanakkor ha valaki negyvenezer láb magasan szeretné kipróbálni a konyháját, annak előre meg kell rendelnie mindazt, amit a gépen majd enni szeretne. Az utasoknak ugyanis legalább 12 órával az indulás előtt le kell adniuk online rendelésüket, és ki is kell azt előre fiizetniük.
Ezzel a légicég egyrészt garantálja, hogy az adott ételt minden esetben fel tudják szolgálni az utasnak, másrészt azt remélik, hogy az előre bekészítéssel a fedélzeti hulladék és -maradékok mennyisége is jelentősen csökkenthető. Az új menü január 20-ától lesz elérhető a légitársaság rövidtávú járatainak turista osztályán. Azon utasok, akik nem szeretnének ebben részesülni, azok továbbra is egy szelet müzliszeletet vagy chipset, és egy üveg ásványvizet kapnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.