Ha emlékeznek még rá, itt az oldalon még szavazást is indítottunk, hogy kinek melyik torta tetszik a legjobban kinézetre és hozzávalók szempontjából. A június 12-én közzétett cikken keresztül 109 szavazat érkezett be a tortákra, amiből 38 szavazattal előre megjósolták a Magyarország Cukormentes Tortáját, ugyanis olvasóink szerint is a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat hozzáadott cukor nélkül készült alkotása, a Szentivánéji Álom nyerte idén a versenyt.
A kilencedik alkalommal megrendezett versenyen az idei győztes torták Dienes Andrea cukrászmester vezetésével készítette el a cukrászat. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot, ízvilágát pedig a kellemesen savanykás, fahéjas meggylekvár és a könnyű meggyes habkrém adja, amit a tejszínes-zabpelyhes angolkrém tesz teljessé. A tortát cukormentes fehércsokoládé fedi, melyet koszorúszerűen borít a liofilizált meggy. Így a torta harmonikus ízvilágához elegáns küllem párosul - olvasható a sajtóközleményben.
A Szentivánéji Álom a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján szeletenként 13,3 g szénhidrátot és 252,5 kcal-t tartalmaz, ezért a cukorbetegek számára is jó választás lehet.
A versenye „A leginnovatívabb recept" különdíját is átadták, amit a monori Ami Süti érdemelt ki az Ami Pisztácia versenyművel. A legjobb gyógyhatású alapanyaggal készült torta készítője pedig a szegedi Virág Cukrászda lett a berkenyét tartalmazó Mogyorócskával.
A Magyarország Tortája versenyt idén a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrásza, Füredi Krisztián nyerte meg a Curiositas elnevezésű alkotásával. A két győztes édességet augusztus 19-től az ország számos cukrászdájában árusítják majd.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.