Fürj és szürkeharcsa kerül majd a Bocuse döntősök elé Tallinban

Észtország
PUBLIKÁLÁS: 2020. július 30. 14:44

A szervezők azt írták a legrissebb közleményben, hogy végre összeálltak azok a nemzeti csapatok, amik októberben összemérik a tudásukat Tallinn városában, Észtországban. A Bocuse d'Or Europe verseny döntőjében a séfeknek két ételt kell majd elkészíteniük. A tálcán tálalt fogás alapanyaga az észt fürj lesz, a tányéron tálalt fogásé pedig a dél-észtországi tenyésztett szürkeharcsa.

2018-as felvétel, Olaszország Forrás: Stefano Guidi / Shutterstock.com

A 2020-as verseny elsődleges feladat, hogy a versenyzők minél ízletesebb, meglepőbb és megszokottól eltérő fogást hozzanak ki a kötelezően megadott és a választható alapanyagokból - olvasható a Turizmus.com oldalán.

A döntőben 19 séf és csapata méri majd össze a tudását, akik közül 11-en juthatnak tovább a végső megmérettetésre, amit 2021. januárjában Párizsban rendeznek majd meg, a Sirha 2021 kiállítás ideje alatt.

Az idén 7. alkalommal megrendezett európai szakácsviadalon a következő nemzetek csapatai vesznek részt:

Spanyolország - Albert Boronat

Hollandia - Marco van der Wijngaard

Törökország - Serhat Eliçora

Izland - Sigurður Laufdal

Észtország - Artur Kazaritski

Dánia - Ronni Vexøe Mortensen

Svédország - Sebastian Gibrand

Grúzia - Erik Sarkisian

Lengyelország - Jakub Kasprzak

Belgium - Lode De Roover

Lettország - Dinārs Zvidriņš

Horvátország - Jurica Obrol

Magyarország - Veres István

Finnország - Mikko Kaukonen

Franciaország - Davy Tissot

Svájc - Alessandro Mordasini

Olaszország - Alessandro Bergamo

Oroszország - Viktor Beley

Norvégia - Christian Andre Pettersen

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.