Tata legkedveltebb turistaútvonalán, a természettől körbeölelve, a Tatai Vár és az Esterházy Kastély között, az Öreg-tó partján található a Platán Bisztró és Udvarház. Névadója pedig egy 232 éves platánfa, ami hűs árnyékot vet a teraszára. Ez az étterem a kényszerpihenő alatt sem tétlenkedett, és teljes mértékben megújította önmagát – olvasható az étterem honlapján.
Mind stílusában mind koncepciójában megújult a Platán Udvarház és a Platán Bisztró is, hogy minél szélesebb körben ki tudják szolgálni a vendégeiket. A bisztró nyár elején indult el, és szezonális, helyi alapanyagokból készült fogásokat kínál. Az Udvarházhoz kapcsolódó fine dining étterem pedig ősztől nyitja majd meg a kapuit, és kifinomult, elmélyült gasztronómiai élményt ígér.
A konyhán Pesti István, Michelin-csillagos séf álmodja meg az ételsorokat, aki korábban a budai Tantinak is csillagot hozott. 2017-ben a Gault&Millau kalauz az év konyhafőnökének választotta, vezetése óta a Platánt pedig folyamatosan jegyzik a Dining Guide toplistáján.
Az Öreg-tó partján, a vár és az Esterházy Kastély között álló épületkomplexum új stílusát Varró Zoltán, Gold Key Award-nyertes designer-belsőépítész valósította meg. Ahogy a fotókon is látható, a hangulat családias, de míg az Udvarházban, főleg a reggelizőben, az egykor itt élő Esterházy-család szellemi öröksége jelenik meg, és a 12 szobát illetve egy lakosztályt a természetközeliség, az erdők és a víz tónusai jellemzik, addig a bisztró tereiben dominál a barna szín, és az ezüstös víztükröt idéző felületek.
A nemzetközi trendeket követve a várárok környezete is megújul. Ha minden a tervek szerint halad, őszre már igénybe is vehetik a vendégek az Udvarházhoz kapcsolódó rekreaciós tereket, amiket a műemlékvédelem által jóváhagyott tervek szerint alakítanak ki.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.