A szakemberek szerint a magyar Bocuse-történelem eddigi legkiélezettebb versenye zajlott február 5-én a Sirhán; mind a hat versenyző a Bocuse-szellemiségnek megfelelő versenyétellel készült. A csapatoknak a szokásos módon két ételt kellett elkészíteniük, amire 5 óra 35 perc állt a rendelkezésükre.
A versenyt végül Veres István, a Babel étterem séfje és segítője, Molnár Bence commis nyerte. Az eredmény miatt ők képviselhetik Magyarországot az észtországi európai válogatón.
A Bocuse d'Or versenyszezon hónapokon keresztül zajlott. 2019 októberében derült ki, ki lesz az a hat séf, aki részt vehet a fináléban, majd a tallini európai döntőn. Veres István már a selejtezőt is megnyerte, de Palágyi Eszterrel, Haraszti Zsolttal, Csik Gáborral, Huszár Tiborral és Kelemen Rolanddal nagyon erős mezőny csapott össze ezen az eseményen is.
Az idei év húsalapanyaga a fürj és a kacsamáj volt, haltémában a pisztráng; a kötelezően használt zöldség pedig a fejes káposzta lett. A versenytételekhez a séfek a rendezvény helyszínén kialakított piacon vásároltak be a megmérettetés előtt.
Veres István séfet Kelemen Roland (Hunguest Hotel Aqua-Sol) és Fenyő Nándor commis követte, a harmadik helyen pedig Haraszti Zsolt (Societé) és Kocsis Patrik commis végzett.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.